toptrendy sk 2

Kto by sa túžil v horúčavách pariť v dlhých nohaviciach, keď existujú aj pohodlnejšie možnosti odievania? Vždy, keď to počasie a situácia dovoľuje, siahnite po pánskych kraťasoch. Veď predsa aj v nich môžete pôsobiť štýlovo a cítiť sa fantasticky, keď nezabudnete na bontón.

 

toptrendy sk

 

Kedy je v poriadku obliecť si krátke nohavice?

Určite viete, že šortky nepatria medzi formálne oblečenie, preto sú situácie, keď sa naozaj nehodí vytiahnuť ich zo skrine, hoci by ste si to veľmi priali. Avšak, ak sa zúčastňujete neformálnej udalosti, napríklad výletu s rodinou, súkromnej oslavy s priateľmi, letnej grilovačky alebo športujete, môžete si ich bez obáv vziať. Isto budete súhlasiť, že na svadby, stretnutie s obchodným partnerom či pracovný pohovor existujú aj vhodnejšie druhy oblečenia.

 

Aké pánske kraťasy sú teraz v móde?

Trendy sa neustále menia, takže ak dávate prednosť nadčasovým kúskom použiteľným niekoľko sezón, spoľahnúť sa môžete na klasické bavlnené šortky vo farbách ako čierna, sivá či námornícka modrá v dĺžke tesne nad kolená. Tie budú v móde vždy a majú aj ďalšiu výhodu: veľmi ľahko sa kombinujú k polokošeliam, tričkám alebo košeliam.

Preferujete vzory a farby? Maskáčová potlač sa takisto teší dlhoročnej obľube a ani túto sezónu v nej nebudete mimo. Rovnako ako výrazné jednofarebné varianty pánskych kraťasov, v ktorých vás zaručene nikto neprehliadne a rozžiarite si v nich deň. Pre odvážnejších mužov milujúcich extravaganciu sú určené trendové neónové šortky alebo napríklad rifľové kraťasy s efektným prešívaním či zaujímavou potlačou.

 

Vyberte si druh, v ktorom sa cítite najlepšie

Z množstva modelov si môžete zvoliť tri základné dĺžky: šortky, ktoré končia približne v polovici stehien, kraťasy v dĺžke približne 2-3 centimetre nad kolená a dlhšie kraťasy končiace v oblasti kolien. Krátke šortky do polovice stehien by ste mali nosiť len na športovanie. Obyčajne bývajú materiálovo aj strihovo prispôsobené na športové aktivity a nie sú vhodné na bežné nosenie, už vôbec nie na miesta ako reštaurácie.

Pánske kraťasy sa vyrábajú s vreckami alebo bez nich. Kapsáčové kraťasy pôsobia ležérnejšie a dobre vyzerajú najmä v klasických farbách ako olivovo zelená, khaki, béžová, tmavomodrá.

Čo sa týka materiálov, na výber máte buď prírodné materiály ako bavlna, ľan, tencel alebo vlna, ale aj syntetické materiály, napríklad nylon, spandex, polyester, ktoré sa najčastejšie využívajú pri športovej móde. V závislosti od účelu si môžete vybrať, či uprednostňujete vlastnosti ako priedušnosť, rýchle schnutie, nekrčivosť, nenáročnosť na údržbu a ďalšie.

 

Kam sa vydať na nákup, ak chcete štýlové šortky za výborné ceny?

Ak by sa vám zišli doplniť zásoby oblečenia na leto, odporúčame vám prezrieť si bohatú ponuku internetového obchodu Bolf. Nájdete tu rôzne štýly pánskeho oblečenia, najnovšie trendy aj praktické univerzálne kúsky, navyše za priaznivú cenu. Prezrite si kategórie a využite výhodné akcie, aby ste si mohli vynoviť šatník podľa svojich predstáv.