nakup z domu 2 S

 

Nakupovanie cez internet si u nás získava čoraz väčšiu obľubu. Podľa informácií, ktoré zverejnil Európsky štatistický úrad Eurostat, až 70% Slovákov, ktorí využívajú internet, prostredníctvom neho aj nakupuje.

 

nakup z domu 2

 

Dnes za bežné považujú spotrebitelia nákupy oblečenia, elektroniky, kníh i kozmetických produktov. Cez internet sa bookujú letenky, ubytovanie v hoteloch i vstupenky na podujatia. Menej sa zatiaľ objednávajú potraviny a čerstvé výrobky.

 

A niet sa čomu diviť. Internetový obchod nám poskytuje úsporu času, financií, širší sortiment i komfort nákupu z pohodlia obývačky. Výhoda lepšej ceny v internetových predajniach môže byť aj dosť výrazná. V prvom rade z dôvodu menších nákladov na prevádzkovanie obchodného miesta. V druhom slede preto, lebo online predajne radi lákajú zákazníkov na momentálne akcie a výpredaje, zaslanie tovaru zdarma alebo iné lákavé ponuky. Ceny toho istého výrobku si klient môže porovnať u viacerých predajcov za pár minút.

 

nakup z domu

 

Kamenné predajne nemajú neobmedzené skladové priestory, a tak ponúkajú výrobky v niekoľkých základných variantách, čo sa môže týkať farebnosti, veľkosti i funkčnosti. Internetový obchod ponúka širší výber jednotlivých produktov, aj preto, že si ich dokáže podľa aktuálneho dopytu a vzájomnej spolupráce s výrobcami a dodávateľmi flexibilne dopĺňať.  

 

nakup z domu 3

 

Úspora času je pri nákupe z domu rovnakým bonusom ako pohodlie. Zvlášť v období pracovného vyťaženia, predvianočných zhonov a chladného počasia, keď nie každý spotrebiteľ túži po preplnených obchodoch a zdĺhavom čakaní pri platení či obsluhe. Tovar z online predajní je klientom doručený domov, na poštu alebo na vopred vybraté odberné miesto.

 

nakup z domu 4

 

Jediným mínusom pri nákupe z domu je fakt, že tovar, ktorý si chceme objednať, si nemôžeme vopred skúsiť a ohmatať. Nárok na vrátenie nevyhovujúceho tovaru však má klient rovnaký, ako pri nákupe v kamennej predajni. Preto, ak objednávate tovar napríklad ako darček, a nebude vám vyhovovať, prirátajte si k času doručenia tovaru aj prípadný čas na jeho výmenu.

Či už nakupujete pre radosť a intuitívne, alebo premyslene a s rozumom, cez internet si užijete komfortný nákup často krát za výhodnejších podmienok, a najmä z pohodlia domova so šálkou čaju či kávy v ruke. 

Text: Petra Adamcová

Foto: Pixabay   

2 01