terrazzo xs zmrzlina joyce wang londynsky festival dizajnu sada misiek toptrendy sk

 

 

Dizajnérka pôsobiaca medzi Hongkongom a Londýnom pripravila pre návštevníkov tohtoročného Londýnskeho festivalu dizajnu príjemné osvieženie. Doslova. Do najnovšej kolekcie terrazzo misiek z kolekcie Flint totiž navrhla aj zmrzlinu podľa vlastnej receptúry. Cieľom pop-up predaja zmrzliny bolo predstavenie kolekcie cez ostatné zmysly. Aby umocnila priamu skúsenosť s kolekciou, chute, ktoré zvolila, sa približovali sfarbeniu a štruktúre jednotlivých misiek. 

 

 

V úvodnej kolekcii, ktorá vznikla spoluprácou s rodinným talianskym kamenárstvom, pripravila Joyce sériu nábytku a domácich doplnkov. Tá pozostáva popri dezertných misách takisto z vázy, umeleckých objektov a stola. Wang, inšpirovaná rozličnými kultúrami, sa do svojho prejavu snaží zakomponovať zakaždým niečo z talianskej elegancie, londýnskej nápaditosti a čínskej ľahkosti.A treba dodať, že tento zámer sa jej podarilo vystihnúť aj v prípade kolekcie Flint. 

 

 

terrazzo zmrzlina joyce wang londynsky festival dizajnu zelena miska kamen toptrendy sk

Foto: Flint/Joyce Wang 

 

 

V rámci demonštrácie skutočnej krásy navrhnutých mís v odtieňoch uhľovo čiernej, šalviovo zelenej a slaboružovej, ponúkla záujemcom, ktorý sa mohli vopred zaregistrovať, limitovanú produkciu sézamovej zmrzliny s aktívnym uhlím. Túto netradičnú kombináciu si vybrala preto, že najväčšmi vystihovala štruktúru čiernych úlomkov zaliatych v cemente. Práve z tohto materiálu vytvorila sadu troch misiek, z ktorých je v tejto chvíli dostupná už čierna verzia. Cena za jeden kus sa však dostáva do úrovne cien za súpravy kuchynského riadu. 

 

 

terrazzo zmrzlina joyce wang londynsky festival dizajnu jahody letny dezert toptrendy sk

Foto: Flint/Joyce Wang 

 

 

Jedinečným detailom prítomným v kompletnom rozsahu kolekcie sú malé mosadzné detaily, dodávajúce jednotlivým kúskom v malej miere glamour. No Wangová podotýka, že v jej autorskom zámere bolo takisto predstavenie nových možností stavebného materiálu, ktorý je často spájaný skôr s realizáciou podláh či omietok. Nazdáva sa, že terrazzo má podstatne širšie využitie a jeho kvality môžu dostatočne vynikať aj v menšej mierke: "V takomto kontexte pôsobí terrazzo nadčasovo a popritom veľmi súčasne," zdôrazňuje dizajnérka. 

 

 

terrazzo zmrzlina joyce wang londynsky festival dizajnu sada misiek toptrendy

Foto: Flint/Joyce Wang 

 

 

Okrem uhlíkovo-sézamovej chute mohli prítomní návštevníci zažiť aj ďalšie synestetické zážitky, keď im dizajnérka so svojím štúdiom, zodpovedným za  interiéry mnohých reštauračných zariadení v Hongkongu, dopriala príchuť jahôd a ryžou v bielej čokoláde v ružovej, či mätu kúskami mätovej čokolády v šalvivovo zelenej miske. Netradičná asociácia terrazza s gelattom vyplýva z úprimnej úcty Joyce Wang voči talianskej rafinovanosti a precíznosti výroby. Made in Italy pre ňu znamená hlboko zakorenenú schopnosť prenášať nadšenie zo svojej práce do všetkého, čím sme. A pokiaľ ide o Joyce Wang, ona je jednou z tých, ktoré v dizajne presahujú kultúrne konvencie s priam návykovým štýlom.