Dizajnérka pôsobiaca medzi Hongkongom a Londýnom pripravila pre návštevníkov tohtoročného Londýnskeho festivalu dizajnu príjemné osvieženie. Doslova. Do najnovšej kolekcie terrazzo misiek z kolekcie Flint totiž navrhla aj zmrzlinu podľa vlastnej receptúry. Cieľom pop-up predaja zmrzliny bolo predstavenie kolekcie cez ostatné zmysly. Aby umocnila priamu skúsenosť s kolekciou, chute, ktoré zvolila, sa približovali sfarbeniu a štruktúre jednotlivých misiek.
V úvodnej kolekcii, ktorá vznikla spoluprácou s rodinným talianskym kamenárstvom, pripravila Joyce sériu nábytku a domácich doplnkov. Tá pozostáva popri dezertných misách takisto z vázy, umeleckých objektov a stola. Wang, inšpirovaná rozličnými kultúrami, sa do svojho prejavu snaží zakomponovať zakaždým niečo z talianskej elegancie, londýnskej nápaditosti a čínskej ľahkosti.A treba dodať, že tento zámer sa jej podarilo vystihnúť aj v prípade kolekcie Flint.
Foto: Flint/Joyce Wang
V rámci demonštrácie skutočnej krásy navrhnutých mís v odtieňoch uhľovo čiernej, šalviovo zelenej a slaboružovej, ponúkla záujemcom, ktorý sa mohli vopred zaregistrovať, limitovanú produkciu sézamovej zmrzliny s aktívnym uhlím. Túto netradičnú kombináciu si vybrala preto, že najväčšmi vystihovala štruktúru čiernych úlomkov zaliatych v cemente. Práve z tohto materiálu vytvorila sadu troch misiek, z ktorých je v tejto chvíli dostupná už čierna verzia. Cena za jeden kus sa však dostáva do úrovne cien za súpravy kuchynského riadu.
Foto: Flint/Joyce Wang
Jedinečným detailom prítomným v kompletnom rozsahu kolekcie sú malé mosadzné detaily, dodávajúce jednotlivým kúskom v malej miere glamour. No Wangová podotýka, že v jej autorskom zámere bolo takisto predstavenie nových možností stavebného materiálu, ktorý je často spájaný skôr s realizáciou podláh či omietok. Nazdáva sa, že terrazzo má podstatne širšie využitie a jeho kvality môžu dostatočne vynikať aj v menšej mierke: "V takomto kontexte pôsobí terrazzo nadčasovo a popritom veľmi súčasne," zdôrazňuje dizajnérka.
Foto: Flint/Joyce Wang
Okrem uhlíkovo-sézamovej chute mohli prítomní návštevníci zažiť aj ďalšie synestetické zážitky, keď im dizajnérka so svojím štúdiom, zodpovedným za interiéry mnohých reštauračných zariadení v Hongkongu, dopriala príchuť jahôd a ryžou v bielej čokoláde v ružovej, či mätu kúskami mätovej čokolády v šalvivovo zelenej miske. Netradičná asociácia terrazza s gelattom vyplýva z úprimnej úcty Joyce Wang voči talianskej rafinovanosti a precíznosti výroby. Made in Italy pre ňu znamená hlboko zakorenenú schopnosť prenášať nadšenie zo svojej práce do všetkého, čím sme. A pokiaľ ide o Joyce Wang, ona je jednou z tých, ktoré v dizajne presahujú kultúrne konvencie s priam návykovým štýlom.