najvyšší bazén china guangxi 4Plávanie alebo relax v bazéne počas dovolenky, pracovnej cesty, alebo len tak po náročnom dni môže byť v niektorých prípadoch znásobený o ďalší zážitok.

Ako by ste plávali na vrchole Eiffelovej veže

V prípade nového bazéna mrakodrapu Guangxi China Resources Tower v meste Nanning ide o výhľad z doteraz najvyššie položeného vonkajšieho bazéna sveta. Nachádza sa na 71. poschodí mrakodrapu v nadmorskej výške 323 metrov. Klientom ponúka 180-stupňový výhľad na mesto, ako aj na okolité jazerá, parky a hory.

 

najvyšší bazén china guangxi 5

 

Trvalo udržateľný objekt, spĺňajúci štandardy LEED Gold

Budova Resources Tower predstavuje určujúci prvok väčšieho vývoja zmiešaného využitia a bola navrhnutá tak, aby spĺňala štandardy LEED Gold. Podľa architektov spoločnosti Goettsch Partners (GP), ktorí sú autormi budovy, mechanické systémy v objekte maximalizujú prevádzkovú efektívnosť a minimalizujú spotrebu energie a vody v budove. "Veža je udržateľnou reakciou na mestský kontext," uviedol vo vyhlásení Travis Soberg, riaditeľ a riaditeľ udržateľného dizajnu GP. Budova integruje do celého návrhu metódy ochrany, ktoré posilňujú záväzok k environmentálnej zodpovednosti.

 

najvyšší bazén china guangxi 6

 

Bazénové rekordy

Mrakodrap je 18. najvyššou budovou v krajine, 37. najvyššou na svete a má firemné, maloobchodné, hotelové, obytné a pohostinské priestory. Po svojom postavení a otvorení na konci roku 2022 budova a jej vonkajší bazén prekonala doterajší rekord z najvyššie položeného bazéna sveta - Infinity v hoteli Marina Bay Sands v Singapure, ktorý sa nachádza na jeho 57. poschodí. Tomuto hotelu však stále zostalo prvenstvo najväčšieho vonkajšieho bazéna na svete.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: GP Architecti