hk green umele kvety stalozelene rastliny banner 6 uvod maly

 

Zelené rastliny, pestrofarebné kvety, či exotické stromy alebo kríky v našich domoch a bytoch dokážu spríjemniť atmosféru, zútulniť priestor a dodať interiéru nádych skutočnej prírody.

 

hk green umele kvety stalozelene rastliny banner 7

 

Ak nemáte čas, chuť a vedomosti starať sa o živé rastliny, máme pre vás riešenie. A nielen pre zaneprázdnených, ale aj pre rodiny s malými deťmi, ktoré často neodolajú a vkladajú si do úst všetko čo je dosiahnuteľné, ale aj pre domácnosti so psíkmi, mačkami alebo inými bytovými miláčikmi, pri aktivitách ktorých by živé rastliny nemuseli bez ujmy prežiť.

Dnes už je umelá zeleň vyrábaná tak, že na prvý pohľad nerozoznáte, že nejde o živé rastliny. Ohybné listy, hodvábny dotyk materiálu a farby ako zo skutočnej prírody vytvárajú neopakovateľný interiér domácností, ktorý pripomína eleganciu minulosti s novodobým moderným štýlom súčasnosti.

Pri výbere rastlín vždy myslite na to, že ide o dlhodobú investíciu. Kvalita je tu na prvom mieste. Čo sa týka konkrétneho výberu, vždy závisí od toho, či chcete zeleň umiestniť na viaceré miesta a do každej miestnosti alebo vytvoriť zelený kútik s jednou či viacerými rastlinami v jednom menšom priestore.

 

Grey armchair and fern on pouf in bright bedroom with posters and lamp above bed and bench

Toothbrush and Soap arranged near a plant for the bathroom

 

Umelé rastliny môžete umiestniť do exteriéru i interiéru. Vyberať si môžete z jednotlivých kvetov a rastlín, ktoré si v prípade záujmu môžete samostatne naaranžovať do požadovaných kytíc a tvarov. Výhodou je, že ich môžete variovať podľa príležitosti alebo ročného obdobia. Zaobstarať si však môžete už "hotové" rastliny v črepníku, ktoré len umiestnite na vopred vybrané miesto a doladíte tak atmosféru celého priestoru.

Páčia sa vám živé kvety a neviete sa úplne stotožniť s myšlienkou ich náhrady za umelé? Potom vedzte, že aj zástancovia živých kvetov a rastlín sa zhodujú na tom, že sú miesta, kde sa umelá zeleň odporúča z praktických dôvodov. Ide napríklad o ťažšie dostupné horné časti políc v knižnici, na kuchynskej linke alebo v obývacej stene. Takisto tmavé kúty, kde by mala živá rastlina problém prežiť vytvára ideálne miesto pre zeleň, ktorá nám vydrží neobmedzene dlho.

 

hk green umele kvety stalozelene rastliny banner 6

 

Ak aktuálne riešite potrebu inštalovania plotu alebo predelovacej steny na vašom balkóne, záhrade alebo terase, do exteriéru sú ideálnou voľbou umelé zelené steny. Dokážu zatieniť a skrášliť vonkajší priestor. Ich inštalácia je veľmi jednoduchá a navyše sú tieto zelené steny odolné voči mrazu, UV žiareniu i vode. Nevyžadujú žiadnu starostlivosť, no napriek tomu vyzerajú krásne, čo tvorí ich významnú pridanú hodnotu.

 

hk green umele kvety stalozelene rastliny banner 5

 

Viac informácií: www.hk-green.sk