internorm uvod maly

 

Internorm I-tec Tienenie je jedným z mnohých osvedčených Internorm revolučných technológií, ktoré spĺňa stále rastúce požiadavky na dizajn, techniku, kvalitu a komfort okien súčasného zákazníka.

 

internorm uvod

 

Motoricky poháňaná tieniaca technika I-tec, môže byť vložená do konštrukcie Internorm zdvojeného okna alebo klasicky ako interiérová žalúzia. Na výber je napríklad žalúzia, plisovaná roletka alebo roletka Duette®. Na prevádzku využíva solárny fotovoltaický článok zabudovaný priamo v okne. I-tec žalúzia sa nachádza v priestore medzi uzatvorenými tabuľami skla ( 2-sklo alebo 3-sklo) a zvonku predsadenou tabuľou skla, ktorú je možné otvoriť. Tienenie je chránené pred znečistením a vetrom, tým je taktiež vhodné pre vysoké výškové budovy, kde silný vietor ohrozuje bezpečnosť inštalácií tieniacej techniky.

I-tec Tienenie je možné zabudovať do nasledovných zdvojených systémov okien: plast-hliníkové okno KV 350 a KV 440 a drevo-hliníkové okno HV 450.

 

Internorm I tec tienenie  Internorm okno s energeticky sebestačným tienením 

Tienenie v Internorm zdvojenom systéme okien môže byť ovládané motorom bez externého zdroja elektrického prúdu (I-Tec Tienenie), ale môže byť napojené aj klasicky na elektrický prúd, prípadne manuálne na retiazku. Energia pri I-tec Tienení sa získava priamo na okne z fotovoltaického modulu integrovaného v žalúzii. Takto motor v I-tec Tienení zabezpečuje otváranie a zatváranie žalúzie nezávisle a sebestačne od zdroja prúdu. Fotovoltaickým článkom vyrobená elektrická energia sa ukladá do akumulátora a podľa potreby je pripravená na odber. Permanentné nabíjanie akumulátora vzniká už pri difúznom dennom svetle.

 

I tec tienenie Detail

 

Výhody tohto systému tieniacej techniky sú v tom, že nevznikajú žiadne náklady na energiu, výdavky na zabudovanie a búracie práce, pretože nie je potrebné inštalovať k oknu prívod elektrickej energie. Tým je možné slnečnú ochranu optimálne použiť aj pri rekonštrukcii, pretože k funkcii nie je potrebné pripojenie do elektrickej siete. Ovládanie prebieha cez bidirekcionálny prijímač, pričom viacero tienení je možné ovládať súčasne, samostatne či v kombinácii. Ešte väčší komfort zabezpečuje ovládanie pomocou inteligentného systému cez smartfón, tablet alebo internet.

 

internorm emma okno

 

Inteligentný automatický režim umožňuje s rozpoznaním dňa a noci samočinné vytiahnutie žalúzie pri východe slnka a stiahnutie žalúzie pri západe slnka. Meraním slnečného žiarenia a teploty zabraňuje prehriatiu v miestnosti. V zime udržiava automatické riadenie žalúzie otvorené a umožňuje tak maximálne využitie solárnej energie a tým redukciu nákladov na vyhrievanie.

Ak ste na dovolenke a zabudli ste pred odjazdom zatiahnuť žalúzie, aplikácia I-tec Smart Window je ideálne riešenie: žalúziu môžete jednoducho a zovšadiaľ ovládať pomocou smartfónu alebo tabletu.

Internorm predstavil revolučné I-tec Tienenie aj v zaujímavej krátkej reportáži Svet technológií na TA3.

 

 

Výhody Internorm I-tec Tienenia:

  • Inteligentný automatický modus umožňuje s rozpoznaním dňa a noci samočinné vytiahnutie/stiahnutie žalúzie
  • Meranie slnečného žiarenia a teploty znižuje prehriatie miestností
  • Súčasné ovládanie viacerých žalúzií, plisovaných roletiek príp. dvojito plisovaných roletiek Duetten®
  • Nevznikajú ďalšie náklady na energiu
  • Nevznikajú žiadne náklady na inštaláciu
  • Tienenie sa nachádza priamo medzi tabuľami skla a je chránené pred znečistením
  • Možnosť ovládať cez systém Loxone a Mediola

Viac informácií: www.internorm-okna.sk