vyber postele m rialto postel do spalne boxspring toptrendy

 

 

Kvalitný spánok je nevyhnutnou súčasťou života. Počas neho zregeneruje až 90% fyzických a psychických síl, ktoré majú významný vplyv na naše zdravie i náladu. Dlhotrvajúci zlý spánok môže zapríčiniť množstvo ochorení a neduhov, preto by ste výber postele nemali v žiadnom prípade podceňovať.

 

 

Základnými parametrami ktoré by ste mali pri kúpe novej postele zvážiť, sú jej rozmery, výška, rošty a matrace, úložný priestor a v neposlednom rade aj vzhľad. Posteľ bude dominantným prvkom spálne a bude sa významnou mierou podieľať na jej celkovej atmosfére. Do postele, ktorá sa vám páči, sa budete oveľa viac tešiť.

 

vyber postele postel marco interi toptrendy

 

 

Veľkosť postele: potrebnú veľkosť vypočítate pomocou jednoduchého vzorca: výška človeka + 25cm. Pre šírku jednolôžka treba 90-100cm, pre šírku manželskej postele 180-200cm.

 

Výška postele: čím vyššia, tým lepšia. Na vyššej posteli sa ľahšie vyhnete alergénom z podlahy a starší či menej pohybliví ľudia ju ocenia aj pri vstávaní. Minimálna štandartná výška je 45-50cm.

 

vyber postele rialto postel do spalne boxspring toptrendy

 

 

Rošty a matrace: pružinové matrace patria na pevný rošt, penové a sendvičové sa dávajú na lamelové rošty. Lamelové rošty majú naviac niekoľko výhod – sú vzdušnejšie, preto sa matrac na nich lepšie vetrá,  umožňujú nastaviť pevnosť a môžu byť polohovateľné. To je opäť významnou pomocou pre starších či zdravotne postihnutých ľudí.

 

Úložný priestor: v priestrannom dome si môžete zvoliť posteľ na nožičkách, ktorá nemá úložný priestor, no lepšie odvetrá matrac. V menších bytoch je však úložný priestor devízou, ktorú žiadne odvetrávanie nenahradí. V tomto prípade teda „správna voľba“ závisí len na vašich prioritách.

 

vyber postele lusso vyber nabytku do spalne toptrendy

 

 

Vzhľad: vybrať si môžete medzi drevenými, kovovými a čalúnenými posteľami. Najmä posledné  spomenuté sú doslova nesmrteľné. Dôvodom je, že okrem výhod oboch predchádzajúcich ponúkajú tiež možnosť jedinečného vzhľadu, voliteľných farieb a výnimočného pohodlia.

 

 

Kvalitné postele? Len od kvalitných výrobcov!

Posteľ je investícia na niekoľko rokov, preto by ste sa pri jej výrobe mali spoliehať len na kvalitných výrobcov. Pri nich budete mať istotu, že drevo postele bolo správne vysušené, spracované a že jednotlivé dielce tvoria naozaj kompaktný a pevný celok. Takáto posteľ vám vydrží roky stabilná, bez vŕzgania a nechcenej voľnosti v spojoch.

 

 

 postele spravny vyber nabytku do spalne toptrendy

 

 

Samozrejme, ako bežný zákazník nemáte vždy možnosť výrobcu detailne overiť. My ju však máme a dlho sme vyberali dodávateľov, ktorí by spĺňali všetky naše požiadavky natoľko, aby sme mohli ich postele s nadšením odporúčať. Napokon sme sa však rozhodli a v dnešnom  článku by sme vám radi predstavili kvalitné manželské postele od dvoch výrobcov z Českej republiky, ktorí nás presvedčili:

 

Postele s čelom - New Design

Veľkou výhodou týchto postelí je obrovská možnosť ich variability. Okrem rôznych dizajnov si môžete zvoliť rôzne poťahy a rôzne farby nožičiek. V ponuke poťahov nájdete aj látky s extra ľahkou údržbou. Súčasťou každej postele je poľohovateľný rošt, ku ktorému je možné si vybrať z viacerých typov matracov. Postele majú čalúnené čelo, vysokú ložnú plochu a praktický úložný priestor. Ich kúpou získate všetko v jednom – posteľ, ktorá sa bude dokonale hodiť k vášmu interiéru, kvalitný polohovateľný rošt, aj matrac podľa vašich vlastných preferencií.

 

 

vyber postele vita spalna vybavenie toptrendy



Postele s čelom – Blanář

Postele sú k dispozícii v jednom alebo dvoch farbách poťahov a rovnako je možné zvoliť si z maximálne dvoch matracov. Každý model má čalúnené čelo, polohovateľný rošt, vysokú ložnú plochu, vysoké kvalitné matrace a úložný priestor. Menšia variabilita postelí je bohato vyvážená ich nepopierateľnou kvalitou. Spoločnosť navrhuje svoje postele v spolupráci s výskumnými inštitúciami tak, aby odrážali najnovšie poznatky v oblasti výskumu spánku; je držiteľom certifikátu zdravotnej nezávadnosti a vysokej úžitkovej hodnoty. Všetky jej modely preto podliehajú prísnym akostným skúškam. Kúpou týchto postelí získate kvalitnú posteľ zaručujúcu pohodlný a zdravý spánok.

 

 

Všetko do spálne na jednom mieste

www.nabytkarstvo.sk