playstation king ice trendhunter xs

 

V tomto týždni sa do súhrnu zaujímavých spoluprác a dizajnérov bývalú fashion stylistku, ktorá sa odhodlala navrhovať štýlové bazény. Predstavujeme kolekciu šperkov, ktorá vznikla v spolupráci s hernými konzolami PlayStation a sériu extravagantných okuliarov, nadväzujúcu na odvážny štýl mladých dizajnérov študujúcich na Univerzite v Antwerpách.

 

V novej kolekcii Mylle boli predstavené nafukovacie bazény, ktoré sú výrazne inšpirované trendom vapor wave. Estetika osemdesiatych rokov sa prejavila aj na fotografiách v lookbooku. Zakladateľka Mylle, Kristin Myllenbeck, pôsobila v minulosti ako módna štylistka.

 

mylle bazeny lifestyle fashion trendy dizajn toptrendy

 Foto: Mylle

 

Ako uvádza ona sama, nikdy nebola tým skutočným človekom kvalifikovaným robiť niečo ako profesionál. Preto sa jedného dňa rozhodla, že začne navrhovať bazény pre dospelých. Vlani predstavila bazén z názvom The Original, ktorý sa vypredal v priebehu prvého roka. Aktuálna sezóna nadväzuje na estetiku osemdesiatych rokov prostredníctvom graficky neprehliadnuteľného dizajnu. Výber terrazzo potlače, kaki zelenej či bledoružovej definuje štýl Mylle ako lifestylovej značky zameranej na mileniánov.

 

 

Šperky pre fanúšikov herných konzol

Do kategórie lifestylu spadá aj ďalšia kolaborácia medzi hernými konzolami PlayStation a streetwearom King Ice. Na oficiálnom e-shope sa pred niekoľkými dňami objavili fotografie z lookbooku kampane ku kolekcii šperkov inšpirovaných kultovou hernou konzolou. Medailóny v tvare ovládača a ikonických symbolov, ktoré symbolizujú PlayStation od svojho vzniku. Každý z medailónov je pozlátený 14-karátovým zlatom, ktoré dodáva šperkom stálosť a lesk. Ich cena sa začína od 70 dolárov za kus.

 

 

 

 

Experimenty s okuliarmi

Charlote Arts, zodpovedná kreatívna riaditeľka Komono prizvala spolu so svojím tímom na spoluprácu štvoricu študentov z magisterského stupňa odboru Módne návrhárstvo. Štyri rozličné pohľady na formu a funkciu okuliarov pretavili študenti do jedinečnej kapsulovej kolekcie, vyjadrujúcej individualitu a zmysel pre detail. Model okuliarov od Grace Hyejin Kim, dizajnérky zodpovednej za atypicky prehnanú proporciu rámu voči šošovke, reaguje na líniu kolekcie prostredníctvom témy osamelosti a chladu. Samotný rám okuliarov pripomína množstvo snežných gúľ zapadajúcich do seba, zatiaľ čo štrbiny určené pre výhľad evokujú v tvári letargický, zasnívaný výraz. Celá koelkcia je výsledkom workshopu a presvedčivo poukazuje na možnosti experimentu s bežnou formou. Quinten Mestdagh, dvadsaťpäťročný návrhár prispel do kolekcie modelmi, ktoré sa snažia potlačiť prítomnosť do takej miery, aby pripomínali súčasť make-upu. Bodkované a perforované clony s prehnane veľkým rámom pritom narúšajú pohľad na okuliare v tom zmysle, že ich podoba sa približuje viacmenej k maske na tvár.

 

 

 

komono okuliare fashion štyl moda lifestyle dizajn toptrendy

 

 

Dizajn inšpirovaný prúdmi riek

 

Pre Elyse Graham je motív prírody niečím, čo sa nesie celou jej tvorbou. Mladá dizajnérka navrhla kolekcie váz Hydro s cieľom posunúť možnosti vázy ako tradičnej nádoby určenej na prenos vody. O to pôsobivejšia je idea preniesť vodu zvnútra vázy aj na jej vonkajšiu stranu. Kombináciou špeciálnej techniky nanášania živice a jej zafarbovania, ako aj patentovaným spôsobom nanášania ochranného UV akrylového filmu, vytvorila Graham organicky tvarované vázy s takmer strateným hrdlom. Každá kresba na váze pritom verne kopíruje prúdy rieky,.

 

 

 elyse graham vaza amazon dizajn interierove doplnky toptrendy

Banksy a streetart ako motív pre lampu

 

 Dubajský dizajnér Fadi Sarieddine pribudol na medzinárodnej scéne len pred niekoľkými rokmi. Napriek tomu vyvolal diskusie, keď sa počas Milan design weeku predstavil sériou lámp odkazujúcich na činnosť najznámejšieho streetartového umelca súčasnosti, Banksyho. Sarieddine prevzal formu sprejovej tuby a polyakrylátového tiniedlo umiestnil tak, aby evokovalo rozprašenú farbu.

 

 

lampa dubajsky dizajn the banksy dizajn toptrendy

 

 Ako však uviedol, Banksy ho neinšpiroval číro pre inklináciu k streetartu, ale obzvlášť preto, ako svojimi dielami "vrhá svetlo" na politickú a spoločenskú situáciu vo svete. Limitovaná edícia lámp s názvom "Hey Banksy" je navyše v mramorovom prevedení . Na tiniedle sa pritom nachádzajú zlaté znaky, tvorice prepis arabskej básne, ktorú pre Sarieddineho pripravil grafik Naji El Mir. Ten svoje politické názoy transformoval doposiaľ najmä do plagátovej tvorby a tento typ spolupráce bol pre obidvoch umelcov jedinečným doplnením sa.