bakero koberce akrobaticka šou kolekcia 2019 toptrendy sk

 

 

Vo výbere textilných doplnkov sme ešte stále opatrní. Náš domáci vkus sa od toho svetového odlišuje a pohľad na to, čo je atraktívne pre zákazníka sa líši od pohľadu predajcov aj výrobcov. Bakero je zosobnením značky, ktorá zastupuje široké spektrum štýlov, farieb, vzorov a veľkostí. A počas Moddomu sme mali možnosť zažiť sofistikovanú atmosféru stánku, ktorý sa na moment podobal orientálnemu bazáru. 

 

 

"Za tieto nádherné vzory môžeme vďačiť šikovným dizajnérkam z Rumunska, s ktorými spolupracujeme," vysvetľuje Ing. Radim Králik, keď sa ho pýtame na to, či zaujímajú zákazníkov najnovšie trendy. Počas nedávneho Moddomu sme na to mali jedinečnú príležitosť. Previedol nás pomedzi stovky kobercov. Netrúfali sme si odhadnúť, koľko ich môže byť a počítanie nám neuľahčilo ani ich preberanie. 

 

 

 

Etnicky motivované modely Modern sú v žiarivých farbách a evokujú hravosť. Niektoré z nich pripomínajú vzory afrických kmeňov. Sú to jednoduché geometrické vzorce, aké sú moderné pre beni ourain. Lenže Bakero posúva klasiku a v prípade modelu Kilim Modern dodáva do kosoštvorcových vzorov kombináciu neónovo zelenej a belasej. "Slovenskí zákazníci majú radi odlišné vzory. Tieto trendy tu dorazia zrejme o rok," nazdáva sa Radim Králik a vedie nás smerom k najväčšej pýche stánku. Stojíme pri niekoľko metrov vysokom paneli, kde sú vystavené modeli Cordoba v olivovej farbe a kožušinový Kemer black.  Sú to všetko exkluzívne materiály, ušľachtilé na prvý dotyk. A dianie na stánku neutícha počas celého trvania výstavy. "Najväčší ruch tu býva počas víkendu. Sobota a nedeľa sú dňami, na ktoré musíme byť naozaj pripravení," hovorí s očakávaním v hlase. A myslí to vážne. Keď sa na ďalší deň vraciame na stánok, v čulej atmosfére akrobatického vystúpenia prichádzajú ku kobercom zaujatí návštevníci a spleť farebných kombinácií vedie nejedného z nich k tomu, aby využil veľtržnú akciu a vzal si sebou niektorý z kobercov aj domov.