mappy akustické panely

 

Existuje dôkaz, že aj obraz či umelecká inštalácia môžu byť funkčné a dokážu podstatne ovplyvniť komfort bývania či pobytu na pracovisku, Talianska spoločnosť Mappy, ktorá našla svoje výhradné zastúpenie aj u nás, totiž predstavuje systém dizajnérskych akustických panelov. Aj napriek tomu, že premýšľať o akustických paneloch ako esteticky pútavom prvku v interiéri nie je úvahou, ktorá by zaťažovala myseľ bežného človeka, pestrofarebné riešenia a dômyselná technológia materiálov v ich portfóliu svedčia o tom, že aj nenápadná zmena môže mať výrazný vplyv.

 

 

Mappy totiž nachádza uplatnenie v rozličných odvetviach a obzvlášť pri výstavbe a zariaďovaní coworkingových centier či domov s otvoreným pôdorysom ponúka riešenie zvukovej bariéry, ktorá nijako neuberá z úžitkovej plochy. Všetky akustické panely je totiž možné umiestniť na steny alebo do podhľadu stropu. Ich jednoduchá aplikácia a farebná stálosť sú zárukou nemennej akustickej pohody a esteticky príťažlivého prostredia. 

 

 

akustické panely acoustic solution akustická izolácia ako zabranit sireniu hluku v interioeroc zvukove membrany pre nahravacie studio toptrendy sk

 

 

Farebná škála je najširšia v rámci rodiny akustických absorpčných panelov Mappyfiber, ktoré sú aktuálne dostupné vo viac ako 20 prevedeniach, vrátane mramorového vzhľadu. S možnosťou na mieru dimenzovaných panelov tak vzniká príležitosť poskladať akustické panely do obrazcov, ktoré za nijakých okolností nebudú vzbudzovať dojem technického riešenia. Inšpiráciou môžu byť diela v štýle Pieta Mondriana. No to nie je všetko. 

 

 

akusticke panely acoustic solutions mappy zvukova izolacia ako zabranit sireniu hluku v office toptrendy sk

 

 

Akustické absorpčné kocky Mappy, ktoré dodáva takisto Acoustic Solution, boli navrhnuté tak, aby dokázali uspokojiť aj nároky veľkých výrobných hál či obchodných centier. V nadrozmerných veľkostiach vyniknú aj v prípade, že sú umiestnené do niekoľkokometrovej výšky. Naviac, ich vzájomná farebná či veľkostná kombinácia dotvoria priestor dynamicky a ozvučia ho tak aby sa zvuk šíril rovnomerne v celom priestore. Nežiaduci hluk je ďalej eliminovaný do pyramídovej štruktúry z akustickej peny. Tieto samonosné panely je dokonca možné umiestniť ako náhradu za podhľadové kazety

 

 

akusticke penaly zvukova izolacia farebne doplnky do interierov dizajnovy interier toptrendy sk

 

 

 

Špeciálna forma umožňuje takisto aplikáciu zaoblených foriem Mappyfiber Bubble. Mappysil Piramidale je zas vďaka svojim akustickým vlastnostiam aj designu vhodný pre verejné miesta ako sú školy, hotely, wellness centrá, hudobné a nahrávacie štúdiá, kiná, divadlá, reštaurácie, športoviská, telocvične, posilňovne, obchody a ďalšie. Spoločnosť má výhradné zastúpenie na dovoz certifikovaných termo-akustických systémov Mappy Italia SpA a ponúka efektívne riešenie pre odhlučnenie podláh, priečok, obvodových stien a stropov, ale aj stúpacieho a odpadového potrubia. Špecialitou firmy sú dizajnové prvky z akustickej peny a polyesterových vláken. Ich absorpčných účinok zabraňuje odrazu zvuku a zvyšuje tak akustickú pohodu v bytoch aj na iných miestach, akými sú napríklad nahrávacie štúdia, ale tiež kina, divadlá, plavárne, či reštaurácie. Materiály spoločnosti Mappy je dnes možné dostať v sieti predajní Woodcote a BEK profi centrum.