exotic dekor s jedálensky stol zahradny nabytok open plan vila na bali letna terasa

Fenomén, ktorý bude mať v najbližších rokoch neuveriteľný vplyv na architektúru súčasných domov, sa prejavil aj v interiéroch exotických letovísk. Architektonické štúdio Word of Mouth venovalo pri návrhu vily na ostrove Nusa Lembogan pozornosť voľnému prechodu medzi spoločenskou miestnosťou a záhradnou terasou. 

 

 

Je to len jeden z mnohých detailov, ktorým sa architektom podaril dosiahnuť nový dekoratívny výraz. "Zákazníci si pri zadávaní projektu priali domov v stredomorskom štýle. Pokúsili sme sa im vyhovieť," vysvetľujú architekti, ktorí majú za sebou viacero súkromných rezidencií na ostrovoch Bali. Obmedzené možnosti pozemku vyriešili po svojom a rozhodli sa postupovať do výšky. V dôsledku toho postavili v bezprostrednej blízkosti pláže dvojposchodovú vilu s voľným prechodom do záhrady na dvoch stranách. 

 

 

exotic dekor obývacia izba bambusové obloženie toptrendy

 

 

Ústredným prvkom, viditeľným vo väčšine podobne zariadených domov je riešenie zasklenia prostredníctvom zložených skladacích okien. Elegantné riešenie v podobe okien s tenkým profilom poskytuje dostatočné množstvo denného svetla a plnohodnotný výhľad do záhrady. Prírodné prvky prevzalo aj tvaroslovie obývacích priestorov. Ratanové, prútené taburety doplnili dizajnéri o moderné lounge pohovky s drevenou konštrukciou a sisalové kresielka s hliníkovou kostrou. Exotickú atmosféru umocňuje obloženie z bambusových palíc, stanovujúcich vertikálny výraz celej stavby. Ten ešte viac umocňuje prítomnosť stĺpov s dekoratívnou maľbou. 

 

 

 

exotic dekor jedálensky stol kuchynsky kut word of mouth bali toptrendy

 

 

Stredozemný dekor však do seba poníma výraznejšie využitie zrkadlových plôch a lesklých povrchov, čím sa dostáva na pomedzie glamouru a art deca. Evidentné je to najmä z charakteru spálne, pôsobiacej ako luxusný budoár, určený na výnimočné chvíle odpočinku. A práve tým nastoľujú architekti zo štúdia Word of Mouth otázku centrálnej miestnosti v dome. Z obývačky sa totiž pozornosť presúva do diskrétnej zóny domu. Pozornosť venovaná prevedeniu zrkadiel, orientácia kúpeľne do záhrady a starostlivo vyberané doplnky v okolí postele svedčia o tom, že majiteľom záleží viac na vlastnom pohodlí v úplnom súkromí, než reprezentatívnom vzhľade celého obývacieho priestoru. 

 

 

exotic dekor luxusná spálňa bali exotický štýl bývania zrkadlový šatník toptrendy sk

 

 

 

 

S použitím exotických drevín, organických materiálov a odvážnejších farebných kombinácii sa dostávame k exoticky motivovanému luxusu, plnému nevšedných detailov a nástojčivej potreby zachovať spojenie s prírodným okolím. 

 

 

 

exotic dekor kupelňa art deco bali word og mouth house toptrendy

 

 

Rovnako farebná paleta presahuje predstavu o neutrálnych tónoch a dizajnéri sa odvažujú pracovať s menej tradičným spektrom chladných odtieňov tyrkysovej a modrej v kombinácii s prírodnými tónmi červeného spektra (oranžová, hnedá, bronzová) ako aj zlatými, metalickými akcentmi. Azda aj vplyvom toho, ako sú vybavené a zariadené okolité hotelové zariadenia a spa, zariadené rovnako architektonickým štúdiom Word of Mouth, preniká do prostredia súkromných vil dekor príznačný pre luxusné rezorty. 

 

 

exotic dekor kupelna purizmus oblak pestry interier word of mouth house bali toptrendy sk

 

 

Pomocou odvážnejších prvkov, ako napríklad sieťou na druhom nadzemnom podlaží, ktorá originálne nahrádza stropnú dosku, dosiahli architekti v projekte vily Nusa Lembogan dekor, ktorý presahuje zámery stredomorského štýlu a vytvára celkom nový vzhľad interiérov. S použitím exotických drevín, organických materiálov a odvážnejších farebných kombinácii sa dostávame k exoticky motivovanému luxusu, plnému nevšedných detailov a nástojčivej potreby zachovať spojenie s prírodným okolím.