vesmírny turizmus s philippe starck interier vyhlad na zem axiom space toptrendy sk

 

Cestovanie do vesmíru prestáva byť tabu. Je otázkou niekoľkých rokov, kedy sa o kozmonautike bude hovoriť ako akejkoľvek inej forme cestovného ruchu. Aké budú jej počiatky? Namiesto úvah o cestách na Mars sa bude nachádzať vesmírna stanica Axiom Space, pomenovaná po vedúcej spoločnosti v ovlasti vesmírneho výskumu, na obežnej dráhe Zeme. Investori plánujú spustenie prvého komerčného letu v roku 2020.

 

Vesmírna stanica bude vybavená na úrovni. Do svojho tímu si totiž povolali Philippa Starcka. Na dostupné cestovné lístky si však ešte budeme musieť niekoľko rokov počkať. Jeden lístok totiž stojí v súčasnosti niekoľko desiatok miliónov. Hoci je ešte stále vesmírnou stanicou ISS, Axiom má jeho úlohu postupne nahrádzať a ISS má ďalej slúžiť na väčšie vesmírne expedície a výskumy pre vedcov. Odvážne plány zavádzania zájazdov za hranice našej planéty sprevádza plán spustenia prvého turistického programu. 

 

 

vesmirny turizmus philippe starck interier vyhlad na zem toptrendy sk

 

 

 

Trvať bude desať dní a jeho cena sa zastavila v tejto chvíli na sume 55 miliónov dolárov. Aby bola táto vesmírna odysea skutočne na úrovni, okrem moderne vybaveného interiéru budú mať cestujúci k dispozícii na mieru ušité skafandre, pochádzajúce z dielne talianskej módnej značky Moncler. Hovorí výkonný riaditeľ spoločnosti Axiom Space, Michael Suffredini: "Je pre nás česť byť na čele tejto evolúcie a dávať do pozornosti vymoženosti vesmírneho cestovania." Priekopnícka vlna spoločností, ktoré do vesmíru začínajú podnikať lety, sa nesporne zapíše do histórie 21. storočia zlatými písmenami aj tým, že prvý turistický program vznikne v súčinnosti s kultovými dizajnérskymi spoločnosťami, ktoré významným spôsobom formujú kultúru modernej spoločnosti. 

 

 

Čítajte tiež

Budú mrakodrapy o niekoľko rokov visieť nad zemou?

 

 

 

vesmirny turizmus philippe starck axiom space vesmirna stanica toptrendy sk

 

 

 

Philippe Starck na margo tejto spolupráce poznamenal: "Zásadným faktorom tohto návrhu je neustála beztiaž. Moja vízia pre obytný modul preto spočíva vo vytvorení prostredia bezpečného prostredia, podobného hniazdu či plodu, v ktorom je mäkko a pohodlne. Verím tomu, že inteligencia budúcnosti sa nachádza vo vesmíre."  Starck však statočne prijal výzvu navrhnúť habitat, ktorý bude musieť odolávať odlišnejším podmienkam, než tým, ktoré pôsobia na materiály tu na Zemi, a to dokonca s jemu vlastným zmyslom pre každý detail. 

 

 

 

"Verím tomu, že inteligencia budúcnosti sa nachádza vo vesmíre"

- Philippe Starck

 

 

 

Do stien preto zabudoval desiatky nano LED bodoviek, meniacich svoje sfarbenie v závislosti od vonkajšieho prostredia. Celý koncept obytného priestoru pre kozmonautov bude imitovať živý organizmus tým, že skrz inteligentné riadenie sa dokáže prispôsobovať biorytmom svojich obyvateľov. Samotný Starck sa o tejto obytnej bunke vesmírnej stanice vyjadruje ako o Vajci, ktoré bude zachovávať a chrániť všetky životné funkcie. 

 

 

vesmírny turizmus philippe starck interier vyhlad na zem axiom space toptrendy sk

 

 

 

A kým na Zemi dochádza k zviditeľňovaniu obytného priestoru a jeho hraníc, v tomto nadpozemskom interiéri sa Starck rozhodol potlačiť prítomnosť interiéru tým, že všetky jeho prvky alebo integroval do stien, alebo ich úplne vypustil. Šatník zapustený v opláštení či dotyková obrazovka, ktorá parametrami napodobňuje 45 palcov veľké okno s výhľadom na Zem, to sú charakteristiky prvého komerčného obydlia. 

 

 

Viac trendov 

 

2020s vesmirny turizmus mrakodrapy nad zemou dubai new york uvod toptrendy sk  Budú mrakodrapy o niekoľko rokov visieť nad zemou?

 

hussein chalayan xs koberec abstraktny ruckstuhl dizajnerske doplnky do domácnosti toptrendy sk  Husseina Chalayana ocenili za výnimočný prínos