nova javorina m showroom evolucia toptrendy sk

Rok 2018 sa zrejme do histórie výrobného družstva Javorina zapíše ako jeden z najvýraznejších míľnikov v histórii. Po čiastočnej zmene vizuálnej identity a úspechoch na veľtrhu Nábytok a Bývanie v Nitre sa tím na čele s Leom Čellárom, hlavným dizajnérom a predsedom výrobného družstva Javorina, dostáva do ďalšej fázy, sprevádzanej otvorením showroomu v Prahe. To však  ešte nie je  posledná dobrá správa.  

 

 

Pokiaľ platí, že vytrvalá práca prináša svoje plody, v prípade Javoriny možno hovoriť o extrémne úrodnom období. Veď len v marci sme boli svedkami dvojnásobného úspechu na veľtrhu Nábytok a Bývanie. Porota už vtedy ocenila v dvoch rôznych kategóriách, dve novinky z kolekcie pre rok 2018; k jedálenskému stolu PURE sa pripojil písací stôl DESK. Stvárnenie výstavneho stánku bolo navyše natoľko kreatívne, že sa Javorina dostala vzápätí do zoznamu najkrajších expozícii celého veľtrhu. Len o niekoľko mesiacov neskôr prichádza ďalší výrazný úspech. 

 

 

nova javorina showroom evolucia toptrendy sk

 Za viac ako 70 rokov existencie sa stala Javorina platformou pre súčasných dizajnérov a jasne zadefinovala vzhľad československých domácností. Foto: Connor Jandourek

 

 

Otvorenie nového showroomu na Argentínskej ulici v Prahe sa stretlo s pozitívnymi ohlasmi a potvrdilo, že záujem o kvalitný slovenský dizajn za hranicami našej krajiny neklesá. V deň otvorenia nového showroomu sa pred priestormi showroomu stretli prví priaznivci značky, ktorí si nechceli nechať ujsť exkluzívnu premiéru masívneho nábytku, vznikajúceho v dlhodobej spolupráci s poprednými dizajnérmi európskej scény, medzi inými aj Borisa Klimeka, Lenky Damovej, Romana Vrtišku, Vladimíra Žáka, Eugenie Minervy či Tomasa Krala. 

 

 

  

Tomas Kral sa zaslúžil o dizajn jedného z produktov línie Juro, ktorý bol horúcim favoritom v nomináciách Cien veľtrhu Nábytok a Bývanie. Ocenenie si tento taburet vyslúžil pri príležitosti nedávneho Bratislava design weeku. Cenu Produkt Bratislava Design Week ocenili organizátori autorskou prácou Silvy Lovasovej.. Pre tých, ktorí by ho radi videli skôr, je tu však stále dostatok možností. Okrem showroomu v Prahe, Bratislave či Poprade je tu totižto možnosť zakúpenia priamo na webovom obchode výrobného družstva Javorina. 

 

 

 

nova javorina evolucia taburet juro toptrendy sk

 Za dizajn taburetu Juro je zodpovedný Tomas Kral. Slovenský dizajnér pôsobiaci vo švajčiarsku považuje spoluprácu s Javorinou za výnimočnú a jedinú svojho druhu. Aj počas udeľovania cien Bratislava Design Week získal jeho návrh ocenenie. Foto: Javorina

 

 

 

Za viac ako 70 rokov existencie sa stala Javorina platformou pre súčasných dizajnérov. Táto značka je dôkazom toho, že slovenský dizajn a drevo nestrácajú aktuálnosť a aj nová generácia dokáže uchopiť obidva aspekty tak, aby nimi reagovala na súčasné tendencie.