infinit wellnes boysplaynice 6 uvod

Neďaleko vlniacich sa meandrov rieky Sázavy, v obklopení lesa malebnej českej krajiny sa ukrýva netradičná záhrada s wellness centrom. Vchádza sa do nej cez tmavé chodby priľahlého hotela, kde sa zároveň nachádza aj zázemie celého priestoru.

 

Vstupom do záhrady sa návštevníkovi otvára úplne nový priestor so snovou atmosférou, pravé miesto odpočinku a relaxácie. V centrálnej časti záhrady je situované jazierko obklopené jednotlivými saunami, ochladzovacími kameňmi a tiež oranžéria s odpočivárňou. Zo stropných svetlíkov oranžérie visia paprade a fasádu porastajú stálo zelené šplhavé rastliny. Okolité plochy dopĺňa drobná architektúra, odpočinkové zóny s ležadlami a kresielkami.

 

infinit wellnes boysplaynice 2

infinit wellnes boysplaynice 3

Hravosť v saunovom svete 

Sauny s drevenými roštami a latovaním naznačujú tematiku vnútorného priestoru. Hravosť a rozmanitosť interiérov podporuje zážitky s odlišnými vôňami, teplotou a hudbou. Najviac dekorovaná je sauna ceremoniálna, určená na stretávanie sa a kolektívne zážitky. Kamene zahalené nepravidelnými doskami slúžia na ochladenie po saunovaní, ale aj ako miesto na realizáciu a ukážky inštruktorov a sauna-majstrov.

 

infinit wellnes boysplaynice 5

 

Rozprávková záhrada

Záhradnú krajinu rozvíjajú drobné cesty a miesta pre nerušený relax, tzv. „zašívarne“. Svietidlá v trávach a zeleni označujú dôležité miesta, na orientáciu v priestore pomáhajú aj kovové runy, ktoré jemne pulzujú a lákajú nahliadnuť do saunových miestností. Drevené laty rôznych veľkostí zvyšujú intimitu a súkromie na miestach, kde je to kvôli atmosfére potrebné.

 

infinit wellnes boysplaynice 1

infinit wellnes boysplaynice 4

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: BoysPlayNice