vianoce ttbVianočné sviatky sú jedným z mála období v roku, kedy sa členovia rodiny aspoň na chvíľu zastavia, spomalia a nájdu si čas jeden na druhého. Spravte si tieto Vianoce krásne aj za pomoci stromčeka a dekorácií.

Vianočné stromčeky sú tradičnou výzdobou domácností na celom svete. Či už sú ozdobené svetlami, krásnymi guľami a salónkami, alebo len niekoľkými prírodnými ozdobami, tieto sviatočné dekorácie sú skvelým doplnkom každej domácnosti s krásnym významom.

Živý alebo umelý - to je otázka

Ak hľadáte dokonalý vianočný stromček, môžete zvážiť niekoľko rôznych možností. Od pravých stromčekov až po tie umelé, každý si nájde niečo pre seba a svoju domácnosť. Pri rozhodovaní o vianočnom stromčeku majte na pamäti nielen váš rozpočet, ale myslite aj na priestor, kde stromček budete umiestňovať a prípadne aj neskôr skladovať.

Umelé stromčeky bývajú o niečo drahšie ako živé, ale sú lepšou voľbou pre životné prostredie, no len v prípade, že ich kupujete z autorizovaných predajných miest a následne sa ich viete aj správne zbaviť. Ak sú pre vás umelé vianočné stromčeky lepšou voľbou, uistite sa, že spĺňajú normy horľavosti a sú dostatočne stabilné. Mali by ste tiež myslieť na to, ako budete stromček po skončení sviatkov skladovať, pretože na tom záleží aj životnosť vášho stromčeka. So správnou starostlivosťou vám váš nový umelý stromček vydrží dlhé roky.

Vianočných dekorácií nie je nikdy dosť

Okrem stromčekov patria k tradičným vianočným dekoráciám samozrejme adventné vence, ktoré majú aj hlbší ako len estetický význam. Na adventných vencoch sú zvyčajne sviečky a slúžia na pripomenutie zmyslu adventu: pripraviť sa na Kristov príchod. Vence majú počas tohto obdobia zvyčajne rôzne tvary. Niektoré majú na vrchole malé zvončeky, ktoré zvonia, keď ich vietor či prúd vzduchu rozfúka. V niektorých kostoloch sú dokonca vyrobené zo slamy!

Zdroj obrázku: Ewalds.sk