wbz 8 tips to treat colds and flu the natural way

 Existuje pár rád ako predísť nepríjemnému nachladnutiu. Nemusíte sa preto obávať chladného počasia, vašej oslabenej imunity a ani preplnených čakární. Vedeli ste o tom, že zdravý človek by mal prijať za deň 2000 až 15000 mg vitamínu C?

 

woman flu sofa

 

Stačí dodržiavať vyváženú stravu, pitný režim a prijímať potrebné vitamíny. Tieto tri veci stačia na to, aby si človek vybudoval silný imunitný systém a obrnil sa voči nástrahám z vonku. Vedeli ste o tom, že zdravý človek by mal prijať za deň 2000 až 15000 mg vitamínu C? Vitamín C nájdete okrem citrónu aj v bobuľovom ovocí, špenáte, kapuste, paprike tekvici, v cesnaku a v zázvore. K vášmu zdraviu prispieva okrem spomenutých troch vecí aj stav vašej duševnej pohody. Zredukujte svoj stres na minimum a starajte sa, okrem svojho tela, aj o svojho ducha. Doprajte si pozitívnu náladu, veľa relaxujte alebo cvičte. Robte všetko to, čo vás robí šťastnými.

 

Môžeme nachladnúť kdekoľvek
Vírusy, ktoré sa rýchlo šíria útočia na ľudský organizmus najčastejšie v zimnom období. Nakaziť sa môžeme vdychnutím malých kvapôčok s ich obsahom. Tieto sa dostávajú do ovzdušia kýchaním, kašľom a rozprávaním chorého. Nakaziť sa môžete aj dotýkaním kontaminovaných vecí, akými môžu byť, napr. vreckovky nakazenej osoby, kľučky dverí, vodovodné kohútiky,  zábradlia, telefóny, klávesnice počítačov. Ak sa potom dotknete nosa, očí či úst, vírusy sa dostanú aj do vášho tela. Príznaky prechladnutia sa môžu objaviť v priebehu 10 až 12 hodín od infekcie.

 

shutterstock 1214603140

 

K ďalším radám, ako predísť nachladnutiu patrí otužovanie. Tí, ktorí sa zimy neboja a vystavia svoje telo chladu odbúravajú stres a zvyšujú svoju imunitu. Otužovanie zlepší termoreguláciu tela, vďaka čomu budete lepšie znášať chlad, ale aj horúce letné počasie. Nezabúdajte ani na pravidelné vetranie v miestnosti. Aj keď je vonku zima a mráz, treba naše vykurované miestnosti vyvetrať. Robte tak nárazovo, aspoň trikrát denne. Samozrejmosťou by mala byť aj hygiena rúk. Nezabúdajte na časté a dôkladné umývanie rúk. S tým súvisia aj uzavreté a preplnené miestnosti, v ktorých číha najviac chorôb. Ak je to možné nezabudnite si hneď dôkladne umývať ruky. V konečnom dôsledku ak chcete staviť na produkty z lekární, môžete si vybrať z produktov s obsahom echinacey, hlivy, vitamínu C a zinku, či vybrať si zo širokej palety multivitamínov. Odborníci v lekárňach vám radi poradia.

Text: Petra Laclavíková

 

Mohlo by vás zaujímať: 

Kvalitný personál hotelov a reštaurácií robí vášmu zariadeniu dobré meno

hotelový personál 2 služby gastronómia recepcia kuchár čašník chyžná