STRØK, je umelecké meno pre novodobého kvalitného street art umelca, o ktorom sa v súčasnosti veľmi veľa píše.  Anders Gjennestad, je tvorcove meno. tento nadaný pouličný umelec vytvára  diela, ktoré majú charakter trojrozmerného vzhľadu. Tento street art umelec je  momentálne žijúci a pracujúci v Berlíne.

 

Jeho diela majú  špecifickú črtu, a to že vyzerajú trojrozmerne a sú charakterizované postavami oblečenými v čierno-bielych pruhovaných tričkách. Môžete si ich všimnúť nielen v Berlíne, ale aj v iných mestách, ako napríklad v Paríži, Stavangeri, Reykjaviku a inde.

 

strok1 stena topztrendy

 

V jeho rodnom meste Arendale  môžete objaviť najviac jeho malieb, kde stúpajú po stene budovy muži oblečení v pruhovanom oblečení,  zatiaľ čo v nástennej maľbe v Paríži sa postavy vznášajú vo vzduchu. Z jeho výtvorov srší neuveriteľný realizmus a dynamika, ktoré sú schopné zmeniť perspektívu a priestorové vnímanie ľudí, ktorí ich pozorujú. Jeho ručne rezané viacvrstvové šablóny s hĺbkou a detailom sú zložité a pútavé. Voľba každej šablóny, jej  umiestnenie, či už sa jedná o  odvážne steny, lesklé sklo alebo hrdzavý kov, zobrazujú charakter predmetu a umožňuje mu pracovať s priestorom.

 

strok4 stena toptrendy

 

 

STRØK sa tiež nedávno zúčastnil festivalu Nuart v Aberdeene, hoci jeho ďalšia samostatná výstava sa otvorí 10. mája v Galérii Mathgoth v Paríži a potrvá do 9. júla 2019. Ak vás zaujímajú jeho výtvory a ste fanúšikom street artu, je to jedinečná šanca pozrieť si jeho diela aj na samostatnej výstave. STRØK nie je len street artový umelec, ktorý vytvára iba exteriérové ​​diela, ale je tiež známy aj v rámci umeleckých galérií, kde niekoľkokrát používal napríklad zhrdzavené kovové povrchy alebo  drevené dvere ako plátno na svoje kresby.Umelec má neuveriteľný potenciál a určite bude tvoriť svoje dimenzionálne maľby aj naďalej.

 

strok3333 stena toptrendy

 

 

 

Foto: STROK.com