základná škola xs príprava do školy toptrendy sk

 

 

Nový školský rok už klope na dvere a zatiaľ, čo sa jedna skupina detí teší, že opäť uvidí svojich kamarátov a obľúbených učiteľov, druhí sú zase sklamaní a sťažujú sa na to, že si prázdniny ešte ani nestihli užiť a už skončili.Čas nekompromisne letí a kým si rodičia školopovinných detí uvedomia, že ich deti majú prázdniny a je potrebné im vymyslieť program, musia si prejsť školskú výbavu svojich potomkov a doplniť chýbajúce veci. Čo všetko by ste mali skontrolovať a na čo by ste nemali zabudnúť?

 

 

Ak nemáte prváčika, skontrolujte, či taška do školy, ktorú malo vaše dieťa v minulom školskom roku, nie je opotrebovaná a vydrží vášmu dieťaťu aj nasledujúci rok. Ak je opotrebovaná a na niektorých častiach potrhaná, vyhoďte ju a kúpte novú tašku do školy. Školské tašky (ruksaky) vyberajte len z kategórie školských a študentských tašiek. Ruksaky na turistiku nie sú vhodné na nosenie do školy. Školské tašky majú špeciálnu konštrukciu, dostatočné množstvo priečinkov, pevnú anatomicky tvarovanú chrbtovú časť a kvalitné polstrované nastaviteľné popruhy. Kvalitný školský batoh by mal mať dostatočné množstvo reflexných prvkov, mal by byť ľahký a výber by ste mali prispôsobovať najmä veku vášho dieťaťa. Ako posledné by ste si mali všímať dizajn. Čo sa týka dizajnu, nechajte dieťa, nech sa samo rozhodne, ktorý motív si vyberie.

 

základná škola príprava do školy toptrendy sk

 

Peračník

 

Vo väčšine prípadov vydržia viac ako jeden školský rok, ale tak ako aj pri školských taškách, aj pri peračníkoch vám odporúčame skontrolovať jeho stav a vybavenie. Chýbajúce kúsky sa dajú ľahko dokúpiť, ale ak je peračník vášho dieťaťa potrhaný a zips sa zadrháva, bude lepšie, ak sa poobhliadnete po novom lepšom peračníku. Pri výbere nového peračníka si všímajte opäť jeho veľkosť. Peračník musí byť zložený z viacerých „poschodí“. Každá jedna písacia potreba musí mať vlastné miesto a musia sa doň zmestiť aj väčšie školské potreby ako napríklad uhlomer. Súčasťou peračníka musí byť aj priestor – priehľadná časť, kde si dieťa bude môcť umiestniť aktuálny rozvrh. Starším deťom odporúčame kupovať púzdrové peračníky, kde budú všetky písacie potreby umiestnené voľne. Mladším odporúčame klasické pevné, kde bude mať každá písacia potreba vlastné miesto. Odporúčame vám vyhľadávať peračníky s oblými hranami a s kvalitným zipsom, ktorý je menej náchylný na zadrhávanie.

 

Ďalšie nevyhnutné pomôcky pre školákov

 

Taška do školy a peračník sú najdôležitejšie pomôcky, ktoré by ste mali ako prvé skontrolovať. Keď to budete mať, prichádzajú na rad iné dôležité pomôcky pre školákov. Medzi tieto pomôcky patria aj písacie a geometrické potreby. Skontrolujte, či sa v peračníku nachádzajú plniace perá, farebné perá, obyčajné ceruzky, strúhadlo, pravítko, guma na gumovanie, ale aj pastelky. V prípade, že niečo chýba, čím skôr to kúpte, aby v prvý deň školy malo vaše dieťa všetko pekne nachystané. Deti na hornom stupni potrebujú okrem týchto pomôcok aj nasledujúce – kružidlo, uhlomer, trojuholníkové pravítko, rovné pravítko.Nezabúdajte ani na veci potrebné na výtvarnú výchovu a telesnú výchovu. Na záver si nechajte výber nových prezuviek, nakoľko dieťa rastie a prezuvky mu vydržia len jeden školský rok. Automaticky k novým prezuvkám kúpte, poprípade ušite šikovné látkové vrecko na prezuvky. Nezabúdajte ani na obaly na zošity, samotné zošity a samozrejme ani na malý hygienický uterák.