infrapanel 1Inovatívne a pre naše prostredie i peňaženku čo najmenej škodlivé riešenia sú dnes veľmi vítané, pretože emisie vypúšťané do vzduchu si vyberajú svoju daň.

Kombinácia čistého a obnoviteľného zdroja energie s útulným vykurovaním však dnes už nie je žiadny nesplnený sen, ale príjemná realita, ktorá mení pravidlá hry vo vykurovaní. Dôvodom sú špeciálne solárne a infra panely, na ktorých výhody sa teraz spoločne pozrieme.

Solárne panely s vysokým výkonom aj pri zhoršených svetelných podmienkach

Solárne panely získavajú energiu priamo zo slnečného žiarenia, teda z obnoviteľného zdroja. Týmto spôsobom produkujú elektrinu bez emisií skleníkových plynov a neprispievajú k znečisťovaniu ovzdušia. Okrem toho samozrejme šetria aj peniaze, keďže vďaka nim môže domácnosť znížiť spotrebu elektrickej energie z tradičných zdrojov.

Solárne panely s technológiou Half-Cut dokážu vďaka svojmu špičkovému prevedeniu produkovať vysoký výkon aj pri zhoršených svetelných podmienkach. Kombinácia monokryštalickej technológie s technológiou Half-Cut teda zaisťuje, že koncový užívateľ získa z každého slnečného lúča po dopade na panel maximálny úžitok.

 

infrapanel 3

 

Efektivitu panelov zvyšuje aj ich vysoká odolnosť, pretože systém je navrhnutý tak, aby so svojou odolnou vrstvou zvládal akúkoľvek záťaž. Avšak, určite sa nič nestane, ak životnosť a efektivitu solárnych panelov podporíte pravidelnou údržbou a kontrolou. Tiež treba rozlišovať, či potrebujete solárnou energiou iba zohrievať vodu, alebo ju chcete využívať aj ako zdroj elektrickej energie.

Infrapanely so zabudovaným termostatom

Ušetriť za vykurovanie sa dá aj s modernými infrapanelmi. Tieto zariadenia sú pripravené vám poskytnúť svoje služby na vytvorenie potrebného tepelného komfortu. Ich výhodou je, že sú schopné vytvoriť v miestnosti teplo vtedy, keď ho práve potrebujete. V pomerne krátkom čase dokážu vyprodukovať dostatočné množstvo tepla, ktoré preniká do priestoru rovnomerne a hlboko.

 

infrapanel 2

 

K efektívnemu využitiu infrapanelov prispieva aj zabudovaný termostat, vďaka ktorému nie je potrebné na ich ovládanie dokupovať žiadne externé zdroje ani zriaďovať technickú. Tým si šetríte nielen peniaze a čas, ale aj priestor, ktorý je dnes rovnako vzácny. Zabudovaný termostat umožňuje automatickú reguláciu teploty podľa vašich preferencií, čo zabezpečuje optimálnu energetickú účinnosť a komfort celého systému.

Poteší vás aj moderný dizajn panelov, ktorý sa hodí do každého priestoru. Vybrať si môžete tiež mobilné infrapanely, ktoré sa dajú podľa potreby jednoducho premiestňovať. Stručne zhrnuté, výber správneho vykurovacieho systému nemusí byť vôbec komplikovaný, pretože kombinácia solárnych a infra panelov sa ukazuje ako veľmi efektívne riešenie, o ktorého výhodách sa môžete presvedčiť aj vo vašej domácnosti.

Zdroj obrázkov:www.Heatdecor.sk