jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 1 uvod

 

Jennifer Aniston sa ako úspešná herečka môže pýšiť vlastníctvom viacerých nehnuteľností. Je majiteľkou dvoch apartmánov v New Yorku, domu obklopeného vinicami v Beverly Hills, a do nedávna bola majiteľkou domu, o ktorom sa vyjadrila, že bol jej srdcu najbližší.

 

jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 1

 

Dom nazývaný Ohana je situovaný na kopci Los Angeles, v štvrti Beverly Hills s unikátnym výhľadom na mesto. Na projekte Jennifer spolupracovala s dizajnérom Stephenom Shadleym, ktorý dolaďoval návrh interiérového zariadenia domu a jeho celkovej prestavby podľa predstavy klientky viac ako dva roky.

 

jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 5

 

Sám na túto prácu spomína takto: "Počul som o tomto dome a mieste, a keď som ho po prvý krát uvidel, zamiloval som sa. Dom navrhol architekt Harold W. Levitt v roku 1970, a keď sa stala jeho majiteľkou Jennifer, bol v rekonštrukcii ako hrubá stavba. Bývalá majiteľka sa domu vzdala až po siedmych mesiacoch presviedčania zo strany herečky. Tá po dome túžila, mala ho vysnívaný a nevzdávala sa predstavy, že raz bude jej."

 

jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 2

 

Jennifer mala presnú predstavu o dome, ktorý bude pokojným útočiskom so zmyslom pre zábavu i drámu. Dom má vo výslednej podobe tropický nádych s dotykom ázijského a balijského štýlu je otvorený, vzdušný a pôsobí nenútene monumentálne.

 

jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 6  jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 7 

Rodičia Jennifer Aniston boli herci a zo svojho detstva má herečka krásne spomienky na to, ako ich dom žil ruchom a smiechom. Pravidelne k nim chodili priatelia a známi jej rodičov a debatovali navzájom dlhé hodiny, hrali spoločenské hry a karty. Presne takú atmosféru si túžila vytvoriť aj vo svojom dome, vo veľkej jedálni, vinotéke s kuchyňou a veľkej hale, ktoré sú priam predurčené na zábavu a komunikáciu.

V jedálni domu sa môže usadiť za dlhý stôl z dreva vo farbe vlašského orecha až dvadsaťštyri osôb. Svetlo v miestnosti poskytuje luster Rain od Alison Bergerovej, zložený z osvetlených ručne fúkaných krištáľových príveskov. Na večeru zvoláva thajský gong z 20. rokov 20. storočia.

 

jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 3

 

Súčasťou jedálne je kuchyňa s pecou na pizzu a vinárňou a veľkým biliardovým stolom. Herečka s láskou spomína, že keď bola dieťa, rada sedela na kuchynskej linke svojich rodičov, rozprávala a smiala sa. Dnes potvrdzuje, že kuchyňa je pre ňu stále miestom, kde trávi čas najčastejšie.

 

jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 3

 

Hlavná spálňa je so svojimi čistými líniami verná svojmu pôvodu zo 70. rokov. Izbu dopĺňa koberec z vlny a hodvábu. Plošinové lôžko na platforme navrhol dizajnér Shadley, ktoré má v nohách zabudovaný motorový televízny výťah. K spálni patrí veľká kúpeľňa, kde si Jennifer dala zabudovať vírivku s hlbokou vaňou.

 

jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 3

jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 9

 

Súčasťou domu je priestranná terasa s bazénom. Terasa je vytvorená z travertínových kameňov, z ktorých bol vytvorený aj vstupný mostík do objektu. Ten sa týči nad umelo vybudovaným jazierkom s rybami.

 

jennifer aniston dom beverly hills herecka vkus usa 8

 

Herečka je známa svojim ekologickým prístupom k životu, preto dbala na to, aby sa všetko drevo, ktoré bolo v dome použité na obklady podláh či stien bolo výlučne z popadaných stromov. Ďalším prínosom životnému prostrediu bolo využitie solárnych panelov nainštalovaných na streche domu, ktoré slúžia na ohrev vody a prípadné kúrenie.

Zdroj informácií a foto: ArchitecturalDigest