stojaci lampa v obyvaku

 

Contemporary black and gray living room 58a0a1885f9b58819cd45019


Tak sa na chvíľu zastavte a poďte sa spolu s nami pozrieť, ako sa dá rozumne zariadiť váš interiér obývačky. Ako si môžete z jedného z najdôležitejších priestorov v dome vytvoriť maximálne pohodlie.

Oáza pokoja v obývacej izbe
Najkrajší a najviac reprezentatívny priestor v dome je obývacia izba. Dokonalé zladenie modernej obývacej steny s pohodlným tvarom sedačky je na nezaplatenie. Neslúži iba na relax a odpočinok, ale aj stretnutia s príjemnými ľuďmi. Preto nielen nábytok, ale všetky ostatné doplnky by mali v tomto priestore vytvárať pocit pohodlia a útulnosti. Ako to docieliť?


Vyskúšajte kvety
Napriek tomu, že krása vidieka „ťahá“ z mesta čoraz väčší počet ľudí, podľa aktuálnych štatistík býva zhruba 80 % Slovákov v bytoch. V priestoroch, ktoré sú často suché, malé a nedostatočne vetrané. A práve tento problém môžu vyriešiť kvety.

Ale pozor! Pri navrhovaní priestoru pomáhajú čerstvé kvety vo vnútri bytu riešiť aj iné dôležité problémy. S ich pomocou je ľahké zdôrazniť výhody miestnosti alebo zamaskovať nedostatky, rozdeliť miestnosť na zóny a vytvoriť tak jedinečnú atmosféru.
Hojnosť zelene zmierňuje únavu očí a pomáha vám lepšie relaxovať po náročnom pracovnom dni. Živé kvety regulujú vlhkosť, čistia vzduch a sú schopné opticky zmeniť proporcie miestnosti.

stojaci lampa v obyvaku


Inštalujte do priestoru moderné osvetlenie

Pre osvetlenie obývačky je najlepšie nakombinovať niekoľko rôznych svietidiel. Svetlá by nemali oslňovať a brániť vo výhľade alebo priechode. Určite by malo byť použité jedno centrálne svietidlo, ktorá však na určité činnosti nestačí (napr. čítanie, žehlenie), na iné činnosti je zas príliš intenzívna (sledovanie TV). Preto je potrebné hlavné svietidlo doplniť ďalšími svietidlami. Mnoho domácností volí ako doplnkové osvetlenie stojacu lampu pri gauči, pohovke alebo kresle. Najčastejšia je kombinácia dvoch žiaroviek s päticou E27 na vrchole svietidla a E14 pre reflektorovú žiarovku vhodnú na čítanie. Vrchná žiarovka by mala byť výkonnejšia (min. 8W) a mala by slúžiť ako nepriame osvetlenie, napríklad pri sledovaní televízie.