villa bandol architektura byvanie dizajn toptrendy

 

Pre všetkých ľudí, ktorých fascinuje vodný svet je vila Bandol ako stvorená. Ponúka pre návštevníkov fascinujúci zážitok a  nájdeme ju v blízkosti francúzskej provincie Bandol na Azúrovom pobreží. Projekt vznikol z dielne známeho architekta Rudyho Ricciottiho.  Výnimočnosťou vily je bazén pripomínajúci akvárium, ktorý má sklenené steny, čo umožňuje plavcom vidieť zvnútra domu von.

 

Rozmery skla v bazéne a dome umožňujú vonkajšiemu a vnútornému prostrediu voľne prúdiť do seba, čím je vytvorený vzdušný obytný priestor. Dom je postavený z cementu, kameňa, ocele, skla a dreva.  Poskytuje zaujímavú kombináciu textúr odrážajúcich miestnu krajinu. Rezidencia je postavená na návrší, čo umožňuje jedinečné výhľady naokolo. Na jednu stranu  k moru a na druhú stranu vinice a pomarančové háje. Návštevník si nevie vybrať, kam sa skôr pozrieť. Plavci si užijú úchvatný výhľad na záhradu o rozlohe 5000 m2

 

maisonbandol1 toptrendy

 

 

Vila je v interiéri vyzdobená  klasickým moderným nábytkom. Kuchyňa je plne vybavená všetkým, čo návštevník potrebuje na uvarenie francúzskych delikates. Ceny za týždeň na prenajatie vily sa pohybujú v letnej sezóne cca 6000 €, mimo sezóny  o polovicu menej. Vo vile je dostupných 5 spální a 3 kúpeľne s kuchynkou. Stavba oplýva unikátnou  štruktúrou podobnou akváriu obklopujúcou celý interiér hrubým priehľadným sklom.  Majestátny rekreačný domček je obklopený rustikálnou krásou Francúzska.

 

 

maisonvilla2t bazen toptrendy

 

 

Stavba pripomína skutočné majstrovské veľdielo  postavené na štyroch úrovniach, z ktorých jedna umelecky zahŕňa líniu svahu a druhá tvar skaly, na ktorej stojí.  Preniká do nej denné slnečné svetlo, preto perspektívy a hry svetla ďalej zdôrazňujú krásu stavby. Na  prvom poschodí sa nachádza veľká obývacia izba, jedáleň s otvorenou kuchyňou, spálňa a kúpeľňa. Obytná časť vedie priamo do záhrady, terasy a bazéna. Stredná úroveň sa skladá zo spálne, kuchynky a spálne. Na nižšej úrovni sa nachádza spálňa s vlastnou kúpeľňou a pracovňou, kuchynský kút.

 

 

maison villa muz toptrendy

 

Architekti prišli s prenikavou  myšlienkou, aby  umožnili svetlu filtrovať sa cez steny, a tým  sa vytvoril protiklad k betónu a sklu. Dizajn interiéru pripomína tematiku skaly na každom poschodí vily.  Majitelia chceli cítiť, že žijú v umeleckom diele, nie v obyčajnej vile, čo sa zručným architektom aj podarilo.