svetelne stropy bratislava showroom interierovy dizajn butiku toptrendy sk

 

Invencia v životoch Róberta Naništu a Zlatka Balaša, zohrala významnú úlohu. Od začiatku sa snažili nájsť a vniesť do každého projektu, ktorý im pristal na stole najlepšie možné riešenie. Ako z hľadiska osvetlenia, tak z hľadiska riadenia osvetlenia. Skúsenosti aj technické pozadie ich posúvali ďalej, až za hranice bežných produktov ktoré boli v tom čase na trhu. Už v tej tej dobe vyvíjali sami elektroniku pre efektívne a kvalitné riadenie LED osvetlenia lebo nič iné ako „čínsky štandard“ na Slovensku bohužiaľ neexistoval. 

 

Ich prvý spoločný projekt bol skutočnou výzvou. Jeho komerčný potenciál ich postavil pred rad špecifických požiadaviek. Vysvetľuje Róbert Naništa: "Bol to projekt, v ktorom sme spolu s architektmi videli možnosť vytvoriť niečo nové, niečo čo zmení celkový pohľad v oblasti osvetlenia interiérov. Jednalo sa o vzorový dom v komplexe Slnečnice. Boli to svietiace plochy obrovských tvarov, v tej dobe niečo nepredstaviteľné. Jediná cesta, ako túto predstavu oživiť, bolo pokúsiť sa to vyrobiť vlastnými rukami. Nakoľko to bola pre nás nielen výzva také niečo vyrobiť, ale aj dokázať našu teóriu v dokonalom osvetlení interiérov. Zároveň ukázať, že také osvetlenie je príjemné, nenápadné a skutočne ovplyvňuje kvalitu života v interiéri."

 

 

svetelne stropy slnečnice apartman metzonetove byvanie v bratislave toptrendy sk

 svetelnestropy.sk

 

Táto zákazka nadchla samotných developerov aj majiteľov. Miera spokojnosti vyústila do rozhodnutia založiť si vlastnú spoločnosť. Ponúkajúc osvetlenie stropov, dostali sa zakladatelia do prostredia, ktoré oni sami dôverne poznali. Začali sa zaoberať osvetlením z každého aspektu. Iba tak bolo totiž možné uspieť na trhu okamžite. Na pomoc si prizvali odborníkov z rozličných vedných odvetví, ktorí svetlu rozumeli po jeho fyzickej aj zdravotnej stránke. Pokračuje Zlatko Balaš: "Je dôležité vedieť na čo a kedy sa daná miestnosť bude využívať. Podľa toho vieme zvoliť správnu svietivosť a spôsob svietenia či farbu svetla. Najideálnejšie je rozptýlené svetlo, kedy je plocha miestnosti rovnomerne osvetlená. V chodbách je zase vhodné líniové nepriame svietenie." Samozrejme hlavné osvetlenie môže byť doplnené o dizajnové kúsky ako stojanové alebo zavesené svietidla na dotvorenie interiéru.

 

 

Svetelné stropy vďaka svojej konštrukcii a technológii svietenia ako aj difúzoru z barrisolu majú v podstate neobmedzene tvarové a veľkostné možnosti. A čo sa týka povrchovej úpravy, na ktorú používame architektonické fólie 3M di-noc z viac ako 500 vzormi sa dokážeme prispôsobiť akémukoľvek interiéru alebo predstave investora. Taktiež je možné svetelný strop atypicky upraviť materiálom podľa špeciálnych požiadaviek napr. drevená dyha, tapeta, či textil alebo koza.  Svetelné stropy navyše ponúkajú možnosť zapustenia do sadrokartónu kedy sa stávajú súčasťou stropu alebo celoplošné svietenie kedy tvoria celý strop.

 

 

svetelne stropy bratislavsky apartman byty na prenajom toptrendy sk

 svetelnestropy.sk

 

 

Výber osvetlenia by mal byť rovnako dôležitý ako výber spôsobu kúrenia, spôsobu izolácie, kvality okien a pod. Osvetlenie výrazne ovplyvňuje kvalitu nášho života ale aj naše zdravie. Najväčšou chybou, ktorú v dnešnej dobe robíme pri výstavbe domu alebo zariaďovaní bytu je, že osvetleniu dávame najnižšiu prioritu a teda rozhodujeme sa na konci a väčšinou teda na základe toho, čo v zostávajúcom rozpočte dokážeme kúpiť. Často sme tiež ovplyvnení skôr dizajnom ako kvalitou svetla. 

 

Nie každé dizajnové, aj keď drahé, svietidlo znamená kvalitné osvetlenie. Je v tom rozdiel. Pri výbere vhodného svietidla by sme mali dbať okrem iného aj na spôsob distribúcie svetla, farbu aj kvalitatívne parametre vyžarovania. Taktiež je treba zohľadňovať umiestnenie v interiéri, účel priestoru, v ktorom dané svietidlo chceme použiť a mnoho iných kritérií ktoré v konečnom dôsledku priamo ovplyvňujú to, ako sa v danom priestore budeme cítiť a ako daný priestor budeme vnímať.

 

 

 

O osvetlení obývacích priestorov slovami Róberta Naništu a Zlatka Balaša sa viac dočítate v najnovšom vydaní magazínu Top trendy v bývaní, ktorý aktuálne pripravujeme