obrus toptrendy sk xs

 

Výber vhodného obrusu by hoteliéri či majitelia reštaurácií nemali podceniť.Posedenie s rodinou, priateľmi či kolegami pri dobrom jedle obľubuje zrejme každý. Za stolom sa preberajú rôzne témy, diskutuje o problémoch, práci, či len tak relaxuje. Aby sme sa cítili čo najlepšie a mali tú správnu atmosféru, na stoly dávame rôzne výzdoby, kvety, sviečky, či iné podobné dekorácie. Neprehliadnuteľným faktorom je i prestieranie. Štýlovo upravený stôl zanecháva pozitívny dojem pre všetkých stolujúcich. Súčasťou takéhoto stola je aj výber vhodného obrusu. V tomto smere sa fantázii medze nekladú, no isté pravidlá je potrebné dodržiavať. Aj obrusy prešli určitým vývojom a kým v minulosti ľudia používali látkové, dnes sú to predovšetkým polysterové s teflónovou úpravou, prípadne zmesové.

 

obrus stolovanie v prirode toptrendy sk

 

 

 

Aký obrus zvoliť na stôl?

V tomto prípade ide o to, či sa necháme riadiť vkusom alebo sa poradíme s odborníkom, prípadne budeme sledovať aktuálne trendy. Ešte donedávna boli takmer všetky obrusy vyrábané tak, aby zakryli celý stôl. Dnes sú čoraz obľúbenejšie kratšie. Dôležité však je zvoliť taký, ktorý pasuje na konkrétny tvar stola. Nie je vhodné a ani esteticky príliš pôvabné, keby sme na okrúhly stôl zvolil obrus v tvare štvorca. Nech sa už klient rozhodne pre akýkoľvek, výber obrusu by mal prispôsobiť danej udalosti, oslave a v neposlednom rade aj celkovej podobe interiéru či exteriéru. Nemožno zabúdať na výber vhodnej farby. Spoločnosť HORECA textil ponúka zákazníkom obrusy v širokej škále odtieňov. Vo vybranej farbe je možné doladiť aj ostatné komponenty stolovania.

 

Vhodný výber materiálu

Spotrebiteľ si môže vybrať obrusy z dvoch druhov materiálu. Klasické bavlnené síce firmy stále vyrábajú, no postupne idú do úzadia. Vytláčajú ich polyesterové s teflónovou úpravou, prípadne zmesové, ktoré sú kombináciou bavlny a polyesteru. Odborní predajcovia jednoznačne odporúčajú polyesterové alebo zmesové, najmä kvôli im jedinečným vlastnostiam.

 

 

Teflónové obrusy

Ako už bolo spomenuté, medzi zákazníkmi hrajú prím polyesterové obrusy s teflónovou úpravou. Ich asi najväčšou výhodou je, že sa ťažko zašpinia, čo je ich jedinečná vlastnosť. Nech už na obruse skončí akékoľvek jedlo alebo nápoj, na vyčistenie poslúži obyčajná handrička a tá nečistotu zmetie. A aké je vlastne zloženie tohto produktu? Obrusy sú vyrobené z polyesterových vláken, na ktorých je jemná vrstva teflónu. Tento materiál je odolný voči znečisteniu. Tým dochádza k šetreniu nielen času, ale i finančných prostriedkov. Ak sa na to pozrieme aj z enviromentálneho hľadiska, šetrí sa i životné prostredie. Okrem toho majú dlhú životnosť, oveľa väčšiu ako iný typ obrusov.

 

 

Bavlnené obrusy

Bavlnené obrusy  dnes už nepatria medzi tie, ktoré vidíme na každom stole doma, v reštaurácii či hoteli. Hoci bavlna je vynikajúca látka, ktorú ľudia stále radi používajú, dnes sa preferujú iné materiály. Okrem toho, že sa bavlnené obrusy ľahko zašpinia, dochádza aj k rýchlemu opotrebeniu. Ešte väčším problémom môže byť zažltnutie či žmolky. Tie sa prakticky nedajú odstrániť a ani po estetickej stránke nevyzerajú vábne. Bavlnené obrusy rýchlo vsajú tekutiny, ľahko sa prepália, domastia a je potrebná aj väčšia starostlivosť. Aj pre tieto negatíva postupne miznú z reštaurácii, hotelov a aj domácností.

 

 

 

Zmesové obrusy

Ak preferujete klasiku vo forme bavlny, ale oslovili vás jedinečné vlastnosti polyesterových obrusov, odporúčame kúpu zmesových. Ide o kombináciu týchto dvoch látok a sú určené pre náročnejšieho zákazníka. Zmesové obrusy rýchlo schnú, pretože menej sajú vodu, nežmolkujú sa, majú stálu farebnosť, ľahšie sa perú i žehlia. Majú celý rad vynikajúcich vlastností, ktoré odporúčajú skúsení hoteliéri i samotní výrobcovia.

Nech sa už rozhodnete pre ktorýkoľvek obrus z našej ponuky, spoločnosť HORECA textil poskytuje zákazníkom kompletný servis a širokú škálu jedinečných výrobkov, vrátane samotných obrusov. Stačí len kontaktovať  odborných predajcov a tí vám radi poskytnú kompletné informácie o všetkých produktoch firmy.

 

 

HORECA textil

Spoločnosť sídli v Čadci a zaoberá sa výrobou a predajom hotelového, reštauračného a dekoračného textilu na mieru podľa požiadaviek zákazníkov. Firma ponúka i predaj stoličiek, stolov, vybraného hotelového nábytku a viacerých ďalších produktov. HORECA textil umožňuje klientom rýchly, efektívny a pohodlný nákup online za výrobné ceny. Zárukou kvality sú desiatky spokojných zákazníkov po celom Slovensku i v Českej republike.

 

 

 

Kompletnú ponuku produktov spoločnosti nájdete na stránke horecatextil.sk