top trendy frankufrt ambiente

 

Najväčší medzinárodný veľtrh Ambiente sa blíži a už v dňoch 7. − 11. februára 2020 zaplní výstavisko vo Frankfurte nad Mohanom. Takmer štyri a pol tisíc vystavovateľov tu predstaví svoje produkty, ktoré si príde pozrieť viac ako 130 tisíc nedočkavých záujemcov o spotrebný tovar a dizajn. V roku 2019 sa na veľtrhu zúčastnilo aj 40 firiem z Českej republiky.

 

ambiente 3

 

Celá akcia bude opäť rozdelená do troch hlavných segmentov: Dining, ktorý sa zamieruje na produkty okolo varenia a výrobky pre domácnosť, Living, ktorý sa špecializuje na vybavenie a dizajn domácností, a Giving, ponúkajúci tie najkrajšie nápady na darčeky pre každú príležitosť.

 

ambiente 5

 

Každoročná prehliadka trendov vzbudzuje u návštevníkov najväčší záujem. Tieto trendy budú prezentované v rámci prehliadky Ambiente Trends, ktorú tradične pripravilo štúdio bora.herke.palmisano, ktoré vyberalo produkty vystavovateľov na Ambiente podľa analýzy celosvetového vývoja v dizajne, umení, architektúre, móde a životnom štýle. Tu sa dozviete, ktoré materiály, tvary, farby a štýly budú v nasledujúcej sezóne „in“. Konkrétne trendy sa volajú shaped+softened, ktorý sa zamieruje na funkčný nábytok a snaží sa doň zakomponovať mäkké tvary i empatické kontúry, precise+architectural má nádych industrializmu a nachádza inšpiráciu v architektúre, a artistical+diverse má umelecký charakter a využíva pestrofarebnú paletu farieb.

 

ambiente 1

 

Ambiente so sebou samozrejme prináša aj veľmi bohatý sprievodný program. Tým, ktorí si chcú prehĺbiť znalosti v oblasti spotrebného tovaru, odporúčame navštíviť prednáškovú platformu Ambiente Academy v hale 9.1 a 11.1, kde bude mať dve prednášky Lola Guldenberg, zakladateľka agentúry pre výskum trendov a spolupracovníčka organizácií, ako je napríklad Fraunhoferov inštitút. Pre návštevníkov zo segmentu HoReCa je pripravená HoReCa Academy v hale 6.0. 

 

ambiente 2

 

Každoročná výstava Talents predstaví mladých dizajnérov a začínajúce firmy, ktoré budú môcť ukázať svoj talent celému svetu v hale 8.0. Pre rok 2020 je výstava zameraná na interiérový dizajn a uvidíme na nej a českých zástupcov. V rámci akcie Focus on Dizajn bude Ambiente predstavovať dizajn konkrétnych krajín na výbere prác zavedených dizajnérov, štúdií a mladých talentov. Prvou predstavenou krajinou v roku 2020 bude Brazília. Možné vidieť bude i predávanie niekoľkých cien. Prestížna German Dizajn Award, ktorú v Gallerii 1 udeľuje German Dizajn Council, je určená pre výrobcov, ktorí udávajú trendy v odbore. Ďalej bude udelená Kitchen Innovation of the Year pre kuchynské produkty v niekoľkých kategóriách. Zaujímavá je anticena Plagiarius, ktorá sa snaží zvýšiť povedomie o ochrane značky tým, že predstaví niektoré falšované produkty.

 

ambiente 4

 

Pre viac informácií o veľtrhu a sprievodnom programe navštívte oficiálne webové stránky www.ambiente.messefrankfurt.com. Vstupenky na veľtrh si zaobstaráte pohodlne on-line za zvýhodnenú cenu na tomto odkaze visitortickets.messefrankfurt.com.