PEREX

 

Milánsky Šanghaj, medzinárodný veľtrh nábytku v Šanghaji, predstavil 127 starostlivo vybraných dizajnérskych značiek inšpirovaný tými najlepšími predstaviteľmi z Talianska. Cieľom salónu Salone del Mobile je posilniť obchodné aj kultúrne vzťahy medzi Čínou a Talianskom.

 

 

gd 001 19 sca barjbuzzoni ar 001

 

 

Už štvrtý úspešný veľtrh nábytku Salone del Mobile inšpirovaný talianskymi značkami sa konal v Šanghaji. Veľtrh dizajnérskeho nábytku je nie len meradlom kreativity dizajnu, ale aj jedinečnou ukážkou produktov talianskeho bývania v Šanghaji. Čínsky trh sa inšpiroval medzinárodným štýlom milánskeho veľtrhu nábytku.

Hovorovo Milánsky Šanghaj počas troch dní od stredy 20. novembra do 22. novembra dýchal dizajnom. Medzinárodná snaha o rozvoj dizajnérskeho priemyslu Číny s Talianskom a prepojiť tak vzájomný obchod medzi dvoma kontinentami.

 

gd 001 19 smi flexform lf

 

gd 006 19 smi zanotta am 0165

 

Dominovali výrobky, v ktorých sa kreativita a kvalita remeselného spracovania spájali s talianskym štýlom. Veľtrh je svedectvom toho, že taliansky štýl nábytku je prítomný a jeho hodnoty sú uznávané po celom svete. Na veľtrhu spoločne predstavili ďalších 25 nových značiek, ktoré budú v roku 2020 schopné konkurovať tým najvýznamnejším značkám nábytku na medzinárodnom trhu.

 

td head19 19 sca villari ar 006

 

 

Claudio Luti, predseda veľtrhu Salone del Mobile hovorí: „Celé strategicky medzinárodné podujatie sa snaží zapojiť do projektu mnoho významných značiek, ktoré vedia najlepšie vyjadriť kvalitu, tvorivosť, inováciu prostredníctvom svojho remesla a sú inšpirovaní tými najlepšími výrobcami z Talianska.“ 

 

 

gd 18 sb arlex am 382 2

 

 

Na veľtrhu sa stretáva 53 mladých študentov a dizajnérov z popredných dizajnérskych škôl, ktorí spájajú zmysel, inováciu a formu svojich vízií do poprednej výzvy nábytku v roku 2020. Hľadali riešenia vo využiteľnosti materiálov a ich opätovnej recyklácie s použitím tej najmodernejšej technológie.

 

 

19 s hp td smi bonaldo slv 003

 

Nie je to len obyčajný veľtrh nábytku v Šanghaji, ale salón Salon del Mobile vytvára priestor na kultúrnu debatu a inšpiratívne školenia pod vedením medzinárodne uznávaných talianskych architektov ako Rudolfo Dordoni, Patricia Urquiola a Ferruccio Laviani spolu s architektmi z Číny ako Li Hu, Zhao Yang a Chen Fei Bo.

 

Foto: Salone del Mobile. Milano Shanghai