peugeot 308 toptrendy 4Nová generácia Peugeotu 308, najsilnejšieho plug-in hybrida, ponúka svižnú a tichú jazdu, bohatú výbavu a nízku spotrebu. Jedná sa o jednu z kategórií elektrifikovaných vozidiel, ktoré sa tešia obrovskej obľube aj zo strany vodičov. Dnešná recenzia bude zameranú na model vo verzií Peugeot 308 GT PACK hybrid. Model s týmto krkolomným názvom prichádza s predným pohonom, výkonom až 165 kW, batériou s kapacitou 12,4 kWh a krásnym dizajnom. Poďme sa na to pozrieť detailnejšie.

 

Dizajn

Nový Peugeot 308 poznáte skutočne na prvý pohľad vďaka vertikálnym svetlomerom denného svietenia v prednom nárazníku. Predné svetlomery sú navyše LEDkové. Jeho unikátny a prepracovaný vzhľad vás určite nenechá chladnými.

Dizajnéri si dali záležať aj na zadnej časti auta. Cez zadok auta prechádza po celej šírke čierny pruh, v ktorom sú skryté nielen svetlomery, ale taktiež aj otváranie kufra.

peugeot 308 toptrendy

Praktickosť

Tento model navyše disponuje aj mnohými „hračkami“ vrátane podarenej zvukovej aparatúry Focal alebo zábavného systému. Ten má jemnú grafiku, ktorá je doplnená o konfigurovanú radu tlačítok pre rýchly prístup k najpoužívanejším voľbám.

peugeot 308 toptrendy 5

Plug-in hybridná pohonná jednotka

Pod kapotou sa nachádza tá najvýkonnejšia verzia – 225 koňový hybrid s predným pohonom kolies a automatickou osemstupňovou prevodovkou.

Kombináciu spaľovacieho motora s objemom 1,6 litra, výkonom 132 kW/180 koní a 250 Nm doplňuje elektromotor s 81 kW/110 koní a 320 Nm. Celkový výkon pohonnej sústavy je 165 kW/225 koní a maximum točivého momentu 360 Nm.

peugeot 308 toptrendy 2

Aj keď ide o auto, ktoré váži 1,7 tony, bez problémov zrýchli 8 sekúnd až na 100 km/h. Jeho maximálna rýchlosť dosahuje 235 km/h. Výkonný elektromotor reaguje na zašliapnutie plynu okamžite a auto sa ihneď rozbehne. Túto výhodu využije nielen pri predbiehaní, ale taktiež aj pri obyčajnej jazde.

Hlavnou výhodou je, že dokáže jazdiť aj čisto iba na elektrinu rýchlosťou až 135 km/h. Na plne nabitú batériu má dojazd až 60 km.

peugeot 308 toptrendy 4

Záver

Nový model Peugeot 308 má podľa ohlasov mnoho výhod. Je to skutočne dizajnovo podarené auto, ktoré jazdí naozaj bezchybne. Plug-in hybrid dokáže s ľahkosťou prejsť aj niekoľko desiatok kilometrov výhradne iba na elektrinu. Netreba zabudnúť pochváliť aj podvozok, ktorý je síce tuhší, ale veľmi pevný a odolný. Nepochybne sa tento model stane vašim verným každodenným spoločníkom.

peugeot 308 toptrendy 3

zdroj foto: Peugeot