trendy kuchyna 2024Luxusná kuchyňa sa môže zdať ako nesplniteľný sen. Každý skúsený dizajnér vám však povie, že práca s obmedzeným rozpočtom neznamená, že sa musíte tejto predstavy vzdať. Jednoduchými trikmi môžete vytvoriť dojem luxus bez toho, aby sa prekročili rozpočet.

trendy kuchyna 2024

zdroj: freepik

 

Potešili ste sa? Skvelé. Tak čítajte ďalej a dozviete sa, ako vašej starej kuchyni dodať šmrnc. Pozbierali sme názory rôznych interiérových expertov. Tu sú spôsoby, ako môže vaša kuchyňa vyzerať drahšie.

Upozornenie: Niektoré kuchyne toho majú skutočne veľa za sebou – nie 5, nie 10, ale častokrát až 20 či 30 rokov. V takýchto prípadoch sa toho veľa bez väčšej renovácie zachrániť nedá. Riešením je ale čerstvý náter na stene, nová podlaha či kuchynská linka na mieru. Po tak dlhom období človek jednoducho musí investovať, no nová kuchyňa mu bude slúžiť ďalšie dekády.

 

Predpokladajme, že tak zle na tom vaša kuchyňa nie je a postačia jej nasledujúce veci.

Závesy umiestnite čo najvyššie

Drahé kuchyne majú zvyčajne vysoké stropy a veľké okná, ale ak ich vaša kuchyňa nemá, existuje jednoduchý trik, ako sa k tomu priblížiť. Ak zavesíte závesy alebo záclony vysoko, vaša kuchyňa okamžite získa veľkolepejší a priestranný vzhľad.

Oživte kuchynskú linku

Ak kuchynská linka vyzerá unavene, osviežte ich novým náterom. Budete prekvapení, aký rozdiel to spraví. Skrinky tvoria veľkú časť celkového dojmu kuchyne a ich premaľovanie je cenovo výhodnou alternatívou.

Čo tak skúsiť jemnú ružovú, cviklovú či šalviovo zelenú? V kombinácii s bielymi pracovnými doskami bude unesená každá návšteva.

Zjednoťte vzhľad kuchynských organizérov a nádob

Uznajte, že obyčajné plastové fľaše so saponátom alebo mydlom nie sú práve najestetickejšie. Nahraďte ich sklenenými fľašami alebo dizajnovými dávkovačmi. Tieto praktické predmety okamžite vylepšia vzhľad kuchyne.

Namiesto obyčajného skla môžete staviť na hnedé sklo – je dostatočne neutrálne a ladí s množstvom štýlov. Krok vedľa však neurobíte ani jantárovou či inou farbou. Hlavne, nech je to jednotné.

exlustive kuchyna 1

zdroj: sanas.sk

Tapety sú opäť v hre

Kuchynské tapety urobia oveľa viac ako obyčajný náter. Farby, vzory a rôzne povrchové úpravy tapiet dodajú kuchyni osobnosť a nestoja ani veľa peňazí. Stačí, ak tapetu aplikujete na jednu stenu, zvyšok môžete nechať biely, krémový či šedý.

Vyhnite sa tmavým odtieňom, aby kuchyňa nepôsobila stiesnene. Trendom sú aj ombré vzory, ktoré priestor zväčšia a dodajú mu hĺbku. Ak máte priestrannú kuchyňu, môžete si dovoliť experimentovať aj s bohatými, tmavými či obrovskými vzormi, ktoré si ukroja svoju trošku z koláča pozornosti.

Čo ešte môžete urobiť

  • Staršie stoličky do kuchyne si možno zaslúžia nové poťahy alebo náter.
  • Pridajte do kuchyne prvky, ako jednoduché obrazy, spoločné fotografie či moderné vázy.
  • Starý luster či lampy nahraďte novými, na kuchynskú zástenu nalepte LED pásik.
  • Vymeňte vodovodnú batériu.
  • Aktualizujte skrinky novými úchytkami.