gevorkyan 1Rodinná spoločnosť GEVORKYAN je lídrom v oblasti práškovej metalurgie v rámci Európy, no zároveň patrí k najinovatívnejším spoločnostiam v tomto odvetví celosvetovo.

Je členom európskej (EPMA) a medzinárodnej (AMPI) asociácie pre práškovú metalurgiu. Disponuje špičkovo vybaveným laboratóriom a R&D vývojovým strediskom. Od začiatku založenia firmy pred 25 rokmi, je GEVORKYAN globálnym dodávateľom pre veľké nadnárodné spoločnosti, ktoré prevádzkujú svoje závody po celom svete.

Firma tak už dlhé roky úspešne napĺňa očakávania svojich zákazníkov využívajúc svoje profesionálne skúsenosti v danej oblasti. Je vývojovým dodávateľom pre väčšinu svojich zákazníkov. Na oddelení vývoja pracuje 17 inžinierov, ktorí vyvinú viac ako 150 nových výrobkov ročne. Spolupracuje so Slovenskou akadémiou vied a Univerzitou Cambridge. Pracuje na vývoji nových materiálov s výskumným ústavom vo Švédsku a v Kanade. Vďaka silnému vývoju rozširuje svoje zákaznícke portfólio približne o 10 nových odberateľov ročne. Cieľ spoločnosti je zhrnutý v motte, ktoré znie „Vaša flexibilita s našimi riešeniami“. Slovami Artura Gevorkyana „Svet nepozná hotové riešenia, no hľadať ich treba vždy“. GEVORKYAN preto nepredáva svoje výrobky, ale riešenia pre svojich zákazníkov. Základom úspechu jeho podnikania je rýchlosť, kvalita a stabilita výroby.

 

gevorkyan 2

 

Emisia akcií na trhu Štart pražskej burzy

Momentálne spoločnosť GEVORKYAN vstupuje ako prvá slovenská spoločnosť na pražskú burzu s najväčšou emisiou akcií na trhu Štart. Vstup na tento trh vníma Artur Gevorkyan ako ďalší krok v priblížení sa budúcnosti svojho odboru a novú etapu rozvoja firmy. Rozvoj podniku bol doteraz financovaný viacerými formami, a to od úverov cez dlhopisy až po private equity. Artur Gevorkyan zdôrazňuje, že jeho spoločnosť vždy pravidelne plnila plánované ukazovatele a vždy splnila svoje záväzky. „Emisiu považujeme za ďalší logický postupný krok, kedy našou víziou a cieľom je vybudovať podnik s tržbami 300 miliónov eur a viac. V horizonte piatich rokov plánujeme uviesť naše akcie na obchodovanie na hlavnom trhu pražskej burzy,“ dodáva Artur Gevorkyan.

Využitie financií

Peniaze od investorov chce použiť predovšetkým na rozšírenie výrobných kapacít a na ďalšiu robotizáciu a automatizáciu výroby. „Vidím teraz toľko projektov a roky a roky práce pred nami a brzdí ma jedna jediná vec, nedostatočné výrobné kapacity. Týždenne na to máme dve porady – ktorého zákazníka uprednostniť a ako to vyriešiť. A to trvá už roky,“ dodáva Artur Gevorkyan. Spoločnosť preto v rámci existujúceho areálu napríklad už zakúpila ďalšie pozemky tak, aby bolo kam podnik ďalej rozširovať. Na novej etape sa podľa slov Artura Gevorkyana bude podieľať nielen on, ale aj celý jeho viac ako 150 členný tím. Nebojí sa ani toho, že potenciálne pôjde o najväčší úpis akcií na trhu Štart. Ostatne ako stojí nad vchodovými dverami továrne vo Vlkanovej: „Správame sa ako rodina. Bojujeme ako armáda.“

O vstupe spoločnosti GEVORKYAN na pražskú burzu a trh Štart sa môžete pozrieť tu:

 

Ak by ste mali záujem zhodnotiť svoje financie, už v tejto chvíli a až do 15. júna 2022 je možné zakúpiť si úpisy spoločnosti GEVORKYAN na IPO maratóne pražskej burzy.

Viac sa dozviete v nasledujúcom videu: