snowparadise velkaraca 4Lyžiarske stredisko Snowparadise Veľká Rača určite poznáte. Okrem perfektnej lyžovačky si tu však užijete skvelú zábavu aj počas letných mesiacov.

Stredisko je dostupné a nachádza sa len zhruba 40 minút od Žiliny. Autom sa dostanete priamo do lokality Dedovka, ktorá je v prevádzke počas letnej sezóny. Zaparkujete priamo pri údolnej stanici lanovky na parkovisku, ktoré je pre návštevníkov bezplatné počas celej návštevy strediska.

 

snowparadise velkaraca 1

 

Na vrchol Dedovky, do výšky 974 m n. m., kde je situované letné centrum zábavy, sa pohodlne vyveziete 4 sedačkovou lanovkou, alebo vystúpate po zjazdovke Košariská I. Dĺžka výstupu je zhruba 30-45 minút.

Azda najväčším lákadlom je bobová dráha, ktorá je vďaka svojej dĺžke najdlhšou na Slovensku. Sadnite si do vozíka a vydajte sa rýchlosťou až 40 km/h na adrenalínovú jazdu 15 zákrutami, 360 stupňovým rondlom a množstvom skokov!

 

snowparadise velkaraca 2

snowparadise velkaraca 3

 

Najmenší sa môžu vyšantiť v Detskom lanovom parku, kde na nich čakajú rôzne preliezky a šmýkačky na detskom ratračiku, mini lezecká stena, či lanové prekážky. V dolnej časti lanového parku ukončia svoju púť zjazdom na detskej lanovke macka Račka. Okrem toho sa v dolnej časti lanového parku nachádza obrovská hojdačka s výhľadmi na Malú Fatru. Tie si užijete aj zo 16,5 metra vysokej rozhľadne, v ktorej sa nachádza aj Mikovčákova galéria.

 

snowparadise velkaraca 5

snowparadise velkaraca 8

 

Nie menej zaujímavým lákadlom je aj replika jedného z prvých kolotočov, ktorá sa nachádza pri bobovej dráhe. Ak ste aktívni, určite odporúčame vydať sa na krásnu, nenáročnú túru na vrchol Veľkej Rače, do výšky 1236 m n. m. na hranicu s Poľskou republikou. Na vrchole sa následne môžete občerstviť v chate na Poľskej strane.

 

snowparadise velkaraca 7

 

Pre cyklistov sa zase v stredisku nachádzajú viaceré cyklotrasy, z ktorých si vyberie každý. Začiatočníci, rodiny s deťmi, či pokročilí jazdci. Počas letnej sezóny si pre návštevníkov v stredisku pripravili bohatý sprievodný program akcií, z ktorých si môžeme spomenúť napríklad súťaž vo varení gulášu, ktorá patrí medzi obľúbené, alebo rôzne akcie pre rodiny s deťmi. Kompletný kalendár akcií nájdete na webe snowparadise.sk. Tím strediska Snowparadise Veľká Rača sa teší na stretnutia s vami.

Viac informácií: www.snowparadise.sk