Krištalove kridlo 2018 Toptrendy

Tentokrát sa nemusíte obliekať do smokingu, ani zháňať šaty na poslednú chvíľu. Tie najkrajšie momenty z galavečera Krištáľové krídlo sme totiž zachytávali po celý čas. Preneste sa spolu s nami do veľkolepej scénografie Slovenského Národného Divadla, Dámy a páni, začíname. 

 

 

O chvíľu začíname

1 Tesne pred galavečerom

 

 Okúzľujúca scénografia. Tesne pred spustrením priameho prenosu sedel napätý dav divákov v hľadisku plnom modrého svetla, evokujúceho mystizujúcu atmosféru plnú odhaľovania mien laureátov a víťazov jednotlivých kategórií. 

 

 

 

V pohybe

1 Vystupenie Old School Brothers

 

 Prvé vystúpenie v podaní Old School Brothers bolo v prítomnosti striktne oblečeného publika výrazným impulzom, ktorý udal taktovku celému programu. Dynamické spojenie breakdancu a symfonického orchestra zapôsobilo na každého, za čo si formácia tanečníkov vyslúžila niekoľkonásobný potlesk. 

 

 

Dokonalá symbióza

1 Prichod moderatorov

 

 Do tlmenej scény ladne vplávala dvojica moderátorov, Karin Haydu a Marcel Merčiak. Veľkolepou bielou róbou a vysoko vypnutým drdolom pripomínala Karin nevestu. V úzadí symfonický orchester Adriána Kokoša. 

 

 

 Jazz v podaní Emmy Drobnej

1 Emma Drobna vystupenie

 

Elegantný outfit Emmy Drobnej, pozostávajúci z jednoduchého čierneho overalu, nezabránil speváčke, aby tancovala do rytmu džezovej verzie jej najslávnejšieho hitu Words.

 

 

 Najžiarivejšia róba večera

1 Bartekova

 Spomedzi všetkých dám vynikala v jednoduchom strihu zelených šiat Danka Barteková, ktorá odovzdávala cenu v kategórii Hospodárstvo Vladimírovi Bakešovi, riadiacemu dve poisťovne súčasne. 

 

 

 Tri zlaté hlasy...a šaty

1 Do batožka

 Jedným z najintenzívnejších momentov galavečera bol príchod trojice dám. Zľava: Andrea Zimányová, Katarína Knechtová a Lucia Lužinská, ktoré pri interpretácii skladby od Jara Filipa a Milana Lasicu, Do batôžka. nešetrili emóciami. 

 

 

 Osvieženie večera

1 Janetta Štefanova

 

 Moderátorka spravodajstva RTVS, Janette Štefánková, prichádza odovzdať cenu v kategórii Publicistika a literatúra. Na jej azúrovej róbe s florálnym motívom bolo možné pozorovať vplyv kimonových vzorov. 

 

Pieseň do nebies

1 In Memoriam

 

Dômyselná inštalácia padajúcich ľalií počas vystúpenia dievčenského zboru zo Spojenej školy na Tokajíckej ulici dodala scéne majestátnosť počas in memoriam vystúpenia za zvukovej piesne od Mariána Vargu "Ľalia Poľná".. 

 

 

Poklona a standing ovation

1 Záverečné defilé

Koniec samotného galavečera sprevádzala niekoľkominútová standing ovation obecenstva, vzdávajúceho uznanie oceneným nominantnom. Zľava: dirigent Rastislav Štúr, sochár Juraj čutek, generálny riaditeľ poisťovne Kooperatíva a Komunálnej poisťovne Vladimír Bakeš, horolezec Peter Hámor, moderátorska dvojica Karin Haydu a Marcel Merčiak, laureát Pavol Hammel, aktivistka a publicistka Dagmar Mozolová, speváčka Celeste Buckingham, herec Tomáš Maštalír, neurochirurg Juraj Šteňo. 

 

 

Mimo kamier

1 Koniec prenosu

 

Osvetlenie v publiku sa rozjasňuje a sedadlá sa pomaly vyprázdňujú. Kým na scéne si všetci zúčastnení vzájomne gratulujú a ďakujú, hostia sa presúvajú na recepciu. Galavečer sa presúva za kamery.