shutterstock 500077507 min 1Vlastníte alebo zariaďujete novú predajňu? Určite chcete poznať tajný recept na úspech. Figuríny. Zatraktívňujú výklady a lákajú zákazníkov ako magnet. I keď si to až tak neuvedomujeme, rozhodujú o tom, či získate zákazníka. Pozrime sa na tieto umelé modely bližšie.

shutterstock 500077507 min 1

 Zdroj shutterstock.com

Figuríny a štendre sú neoddeliteľnou súčasťou módy, pretože pomáhajú vyniknúť oblečeniu, spodnej bielizni či doplnkom v tom najlepšom svetle. Tak ako sa menia trendy v móde, menia sa aj trendy vo figurínach na šaty a iných kusov oblečenia.

Kým pred pár rokmi boli v obľube do detailu prepracované realistické figuríny, dnes sa tešia popularite abstraktné a umelecké modely, ktoré majú občas futuristický nádych.

shutterstock 647722885 min

Zdroj shutterstock.com

Figuríny na šaty a ich využitie mimo obchodov s oblečením

Nie, figuríny nenájdete len v butikoch, ich použitie je širšie. V súčasnosti prechádza množstvo obchodov do online priestoru a kamenné prevádzky už nie sú to, čo bývali. E-shopy jednoducho vládnu. Manekýni sa v nich využívajú ako cenovo dostupná alternatíva k modelkám pri fotení produktov.

shutterstock 1688563492 min

Zdroj shutterstock.com

Špeciálnou kategóriou sú ich hlavy - teda busty, ktoré sú ideálne pre prezentáciu parochní, klobúkov, okuliarov, náhrdelníkov a šálov. Vďaka nim môžu tieto doplnky pôsobiť elegantne a upútať pozornosť.

Aj v tomto prípade si môžete zvoliť abstraktnú či realistickú bustu. Voľba závisí od celkového „moodu” predajne i toho, čo chcete touto prezentáciou dosiahnuť. Kľúčové je priblížiť produkt zákazníkovi tak, aby ho chcel skutočne nosiť.

Ako postupovať pri výbere farby figuríny?

Farba umelých panákov by mala dopĺňať farbu vášho obchodu a vystavovaného oblečenia alebo doplnkov. Klasikou je biela alebo čierna, prípadne si môžete zvoliť farebné manekýnky či manekýnov. Tie slúžia na navodenie špecifickej nálady a vizuálu predajne.

Bohatý výber kvalitných figurín nájdete na www.medcom.sk.