hubertus hotel 1V srdci talianskych Dolomitov stojí rodinný hotel, ktorého majitelia už niekoľko rokov posúvajú hranice dovolenkového zážitku nahor nielen vďaka kvalite poskytovaných služieb a pohostinnosti, ale aj vďaka architektúre.

K pôvodnému hotelu postupne pribúdali nové ubytovacie časti, relaxačné zóny s výhľadmi na okolité pohoria, konzolový bazén s nekonečným okrajom a len nedávno k objektu pribudla nová časť. Majstrovské architektonické dielo – Wellness a kúpeľné centrum Heaven & Hell je elegantnou platformou malých štýlových chatiek, ktoré sa vznášajú nad zemou hore nohami.

 

hubertus hotel wellnes 2

hubertus hotel wellnes 4

 

"Podstatou tohto projektu je prevrátenie horizontov, výsledkom čoho je pocit úžasu pre pozorovateľa," hovorí o projekte Lukas Rungger, hlavný architekt a spoluzakladateľ spoločnosti Noa. "Návštevníci kúpeľov zažívajú rôzne neustále sa meniace výhľady vo wellness zónach, kde sa ich perspektívy menia podľa toho či ležia v saune, sedia v relaxačnej zóne alebo relaxujú v bazéne."

 

hubertus hotel wellnes 5

 

Horné podlažie wellnesu „nebo“ v sebe skrýva ležadlové i sediace vírivky a miestnosti na relaxáciu a oddych s nádherným výhľadom. Schodisko vedie do "pekla" na spodnej úrovni. V tejto časti sa nachádzajú dve sauny, nahá vírivka a ľadová miestnosť. Projekčný tím sa rozhodol pracovať s obrátenými šikmými strechami z formálnych a funkčných dôvodov.

 

hubertus hotel wellnes 1

 

Na jednej strane to bola túžba reprodukovať architektúru horskej dediny, na druhej strane praktická potreba vyčleniť v obrátenej streche systém čistenia vody v prípade bazéna a úrovne sedenia v prípade sauny. Okrem toho posunutie chát a striedavá orientácia hrebeňov striech umožňujú 360° výhľad na krajinu, ktorá je skutočným stredobodom projektu.

 

hubertus hotel 1

 

Nová wellness zóna harmonicky zapadá k ďalšiemu magnetu hotela, bazénu Sky Pool, ktorý prekonáva mnohé limity. Voľne vznášajúci sa bazén so sklenenou prednou časťou a oknami v podlahe sa plynulo spája s horskou krajinou a dáva hosťom oslobodzujúci pocit plávania bez obmedzení.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Alex Filz, Archilovers