Screenshot 1JEDNÝM Z OČAKÁVANÝCH INTERIÉROVÝCH TRENDOV PRE ROK 2018 JE TENDENCIA K EXCENTRICKOSTI A HISTORICKÝM CITÁCIÁM, ROVNAKO AKO AJ DYNAMIKA JASNÝCH FARIEB.

 

3

 

JEDNÝM Z OČAKÁVANÝCH INTERIÉROVÝCH TRENDOV PRE ROK 2018 JE TENDENCIA K EXCENTRICKOSTI A HISTORICKÝM CITÁCIÁM, ROVNAKO AKO AJ DYNAMIKA JASNÝCH FARIEB. PRVKY TÝCHTO DVOCH ŠTÝLOV NÁJDEME V NENÁPADNÝCH PRESAHOCH AJ V NEDÁVNO DOKONČENOM INTERIÉRI TAIWANSKÉHO ŠTÚDIA GANNA DESIGN. PRÍJEMNÝ APARTMÁN S JASNÝM RUKOPISOM MLADEJ DVOJICE ARCHITEKTOV JE OKREM INÉHO INŠPIROVANÝ AJ MAJSTROVSTVOM ČÍNSKEJ KALIGRAFIE A OKORENENÝ MODERNÝMI DIZAJNOVÝMI KÚSKAMI.

 

1 1   »Dizajn knižnice vychádza z formátu štvorcového
   papiera, ktorý sa používa na kaligrafiu.

 

 

 

 

 

    « Apartmán KC Home v Taipei je
     inšpirovaný čínskou kaligrafiou
     a charakterom znaku „永“,
     ktorého maľovanie najlepšie
    odhalí zručnosť majstrov tohto
     starého umenia. »

 

 

 

 « Hlavnou témou dievčenskej izby
     sa stala jar, takže steny a skrinky
      zdobí ružová farba a kvetiny »

 

9

 

 

« Nad jedálenskou časťou, ktorá plynulo prechádza z kuchynského ostrovčeka, visí bledomodrý Papier
Chandelier L od moooi, vyrobený z lepenky.»

2

 

Apartmán KC Home v Taipei je inšpirovaný čínskou kaligrafiou a charakterom znaku „永“, ktorého maľovanie najlepšie odhalí zručnosť majstrov tohto starého umenia. Oblúk v obývacej izbe je posledným úderom tohto slova a predstavuje dynamický vzťah medzi hlavným obytným priestorom a jednotlivými izbami. Oblúk sa líši od klasickej deliacej steny – rozširuje vizuálne vnímanie a prirodzené osvetlenie v spoločenských priestoroch, preto prišiel architektom ako najlepšie riešenie. Farby oživujúce tento priestor sú analógiou ku krásnym znakom umeleckého krasopisu. Dokonca aj dizajn knižnice a šatníka vychádza z formátu štvorcového papiera, ktorý sa používa na kaligrafiu. Vytvorená mriežka pomáha ukladať knihy a zbierky, pričom berie do úvahy nielen funkciu, ale aj vizuálnu krásu.


ČERVENÁ AKO RADOSŤ
Šatník v spálni a čelo postele oddeľuje kalené sklo, cez ktoré presvitá zavesené oblečenie a vytvára zvislé farebné línie. Šaty v rôznych ročných obdobiach tvoria hmlistú krásu podobnú maľovaniu atramentom. Pre rám deliacej steny bola zvolená červená farba, ktorá predstavuje radosť, preto je preferovanou farbou. Hlavnou témou dievčenskej izby sa stala jar. Kvetinová sezóna je zároveň symbolom energie mladého dievčaťa, takže steny a skrinky v detskej izbe zdobí ružová farba a kvetiny. Farebnosť sa nevyhýba ani kúpeľniam; aj tu architekti zvolili ako doplnkové farby modrú a červenú. Zvolené materiály, odtiene a rozmery obkladov však vôbec nepôsobia rušivo či nebodaj gýčovo.

 

4

DIZAJNOVÉ SOLITÉRY
Dizajnéri z Ganna Design sa pri návrhu interiéru okrem nábytku na mieru rozhodli aj pre pár zaujímavých dizajnových kúskov. Nad jedálenskou časťou, ktorá plynulo prechádza z kuchynského ostrovčeka, visí bledomodrý Papier Chandelier L od moooi. Luster, inšpirovaný historickým osvetlením, je vyrobený z lepenky a vďaka svojej excentrickosti je ako vystrihnutý z trendu „Opulentná odvaha“, ktorý bude jedným z určujúcich smerov v roku 2018. V hlavnom obytnom priestore sa nachádza aj pracovný kútik s nástennou lampou Counterbalance, ktorú navrhol Daniel Rybakken pre Luceplan. Pozornému oku neujde ani ďalší ikonický kúsok, kreslo Shadowy od talianskej firmy Moroso. Dominantou obývačky sa stala široká a pohodlná Pixel Sofa od Saba Italia. Dekorujú ju vankúše v modrej farbe, ktoré spolu s modrým lustrom od moooi, modrými závesmi a modrou konštrukciou kuchynského ostrova rozbíjajú striedmu farebnosť hlavného obytného priestoru.

« Príjemný apartmán s jasným rukopisom mladej dvojice
architektov je inšpirovaný5
majstrovstvom čínskej
kaligrafie a okorenený modernými
dizajnovými kúskami.»

« Farebnosť sa nevyhýba ani
kúpeľniam, aj tu architekti
zvolili ako doplňujúce
farby modrú a červenú.
Zvolené materiály, odtiene a rozmery obkladov
však vôbec nepôsobia rušivo či nebodaj gýčovo.»

« Šatník v spálni a čelo postele oddeľuje kalené sklo, cez ktoré
presvitá zavesené oblečenie a vytvára zvislé farebné línie.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Architekti z taiwanského
štúdia Ganna Design.

 

s3 ganna design portrait photo siew shien sam mwphotoinc yatzer