ini archibong l se stolik eos toptrendy

 

 

 

Jeho meno sa počas posledných dvoch rokov začalo skloňovať snáď nápadne často. Ini Archibong, potomok nigérijských imigrantov, študoval najskôr vo svojej rodnej krajine, Los Angeles  Odtiaľ putoval ďalej, aby svoje štúdiá doplnil v Singapure a vo Švajčiarsku. Práve v Lausanne získal magisterský titul v odbore Dizajnu luxusných produktov. A hoci sa väčšina jeho spolužiakov vydala za kariérou návrhárov automobilov, lietadiel a jácht, on sa rozhodol riadiť intuíciou.

 

Pre väčšinu návrhov od Archibonga je spoločným znakom ich nečakaná kombinácia materiálov a tvarov. Keď Ini Archibong pracuje s predstavou o tom, ako by mohli vyzerať veci, premýšľa o nich hlavne ako grafik. To je totiž jedna z prvých záľub, na ktorpú nedal dopustiť od skorej puberty. Jeho prvé rendre vo vektorových programoch a photoshope, ho viedli smerom k architektúre. A to dokonca do takej miery, že Ini bol dlho presvedčený o správnosti svojho výberu. Teda, pokým sa skutočne neocitol v architektonickom ateliéri.

 

ini archibong se stolik eos toptrendy

 

 

Ako projektanta v ateliéri George Architects si ho začal všímať jeho nadriadený. A hoci bol spokojný s kvalitou jeho práce, posmelil Iniho k tomu, aby sa prihlásil na umeleckú školu. Archibong, presvedčený o tom, že týmto štúdiom si osvojí praktické aj teoretické znalosti potrebné k profesii architekta, si uvedomoval až počas štúdií, koľko možností sa pred ním odrazu začína rozvíjať. A keď sa v rámci povinného seminára z navrhovania nábytku začal zaujímať o suroviny potrebné na výrobu, zdalo sa, že rendrovanie návrhov mu už nestačí. Začal sa preto zaujímať o možnosti 3D modelovania.

 

 

 

ini archibong se collection dizajn nabytku toptrendy

 

 

Na elitnej univerzita ECAL vo švajčiarskom Lausanne sa prihlásil na štúdium Dizajnu luxusných produktov. Prakticky hnedˇpo tom, čo ponechal po dvoch rokoch obchodnú akadémiu a prestal chodiť na prednášky filozofie. Akademické prostredie bolo pre Archibonga stiesňujúce a dobre si uvedomoval, že je len nutným stupňom k jeho budúcej kariére. Luxusné produkty boli nakoniec tým, čo sa stalo Archibongovou srdcovou záležitosťou. Spolu s predstavami o realite vytvorenej v počítači a duchovnou výchovou, priniesol na dizajnérsku scénu jedinečnú ukážku toho, ako vyzerá moderná interpretácia afrického dizajnu. A keď v niektorom zo zahraničných rozhovorov priznal, že vo všetkom, čo robí zanecháva svoje africké tradície a zmysel pre spiritualitu, vypovedal tým Archibong skutočne všetko.

 

 

 

"Transformácia je tým,

vďaka čomu dokážete

reagovať na akúkoľvek situáciu."

 

 

 

Potvrdil to už pri prehliadky mladých talentov Salone Satelite v Miláne v roku 2016. Mramorový stôl na podnoži z farbeného skla bol pre sklárov nesmierne náročným zadaním. Archibong však na tom trval. A podobne trval na tom, aby boli dámske hodinky pre kolekciu Hermés čo najhladšie. Aby na nich nebola žiadna nepotrebná krivka, hrana či výstupok. Philippe Delhotal, zodpovedný umelecký rtiaditeľ Hermés mu oponoval, že takáto realizácia bude nesmierne ťažkou skúškou možností dielne Hermés. Archibong nevidel iné riešenie. "Ak máte nosiť objekt na koži po celý deň a neustále s ním prichádzať do kontaktu, musí byť jeho tvar omnoho delikátnejší, než je to pri väčších objektoch. Musí byť jemný a zmyselný. Preto som trval na to, aby bol ciferník hladký po celom obvode a ligotal sa. Inšpirovali ma k tomu okruhliaky na dne jazera, ktoré som odtiaľ vyťahoval.," s ľahkosťou priznáva dizajnér.

 

 

ini archibong salt pepper hive lampa toptrendy

 

 

Ini Archibong nepotrebuje na svoju obhajobu slová. Vie, čo chce dosiahnuť v zákazníkoch. Rozumie tomu,že najväčším učiteľom je príroda a nikdy nedá dopustiť na silný pocit presvedčenia, ktorý dosahuje pri navrhovaní. Dokonca aj v deň, keď navrhol prvý prototyp hodiniek, nakreslil Archibong iba tri skice. Všetko ostatné bolo uceleným konceptom, spojeným s vypracovanou marketingovou stratégiou. Archibong je cieľavedomý a rozhodný. Necháva sa riadiť prírodnými zákonmi. Pri tomto všetkom sa neustále snaží pokoriť zaužívané pravidlá. Tá rozpoltenosť je mu daná a vníma ju ako dar. "Keď sa narodíte v rodine, v akej som sa narodil ja a vyrastáte v prostredí, kde ste nútení, neustále sa prispôsobovať, uvedomíte si, že transformácia je tým, vďaka čomu dokážete reagovať na akúkoľvek situáciu," hovorí Archibong a dodáva, že všetko, čo sa snaží vyjadriť svojimi dielami, stihla pred ním spraviť príroda. A urobila to tak dokonalo, že bez ohľadu na to, čo urobí ako ďalšie, zostane len odrazom toho čistého perfekcionizmu, v ktorom nachádza námety pre svoju tvorbu.