new living center showroomy bratislava roznavska toptrendy

 

 

Práve od tohto týždňa má Bratislava nové dizajn centrum. Pokračujúc v úspešnom koncepte New Living Centra v Prahe, dizajnéri, výrobcovia a architekti vytvorili pozoruhodný priestor, ktorý nenechá chladného žiadneho zo záujemcov o najnovšie, trendové kolekcie. Čo teda môžeme čakať od miesta s rozlohou viac ako 5000 metrov štvorcových?

 

Po úporných mesiacoch hrubej stavby, plánovania a hľadania jednotného vzhľadu, otvára nové dizajn centrum New Living Center na Rožňavskej ulici v Bratislave svoje brány, aby privítalo návštevníkov, hľadajúcich inšpiráciu pre zariadenie interiérov. O tom, že ide o jedinečný projekt, svedčí aj koncentrácia značiek, ktoré sa tu nachádzajú. Počas slávnostného otvorenia sme mali možnosť navštíviť jednotlivé showroomy tunajších predajcov, z ktorých najväčšmi na nás zapôsobili nové kolekcie nábytku vo veľkorysom showroome Ekoma Design. 

 

 new living center ekoma design interier design toptrendy

 

Samotná expozícia ehowroomu je navrhnutá v štýle hybridných zón, v ktorých sa strieda jedáleň s pracovňou. Dizajnéri zvolili paletu tlmených tónov, ktorým dodali nový rozmer výber takých modelov, ktoré charakterizujú výrazná povrchová úprava. Obzvlášť pôsobivými sú obývacie časti, vybavené luxusnými talianskymi pohovkami Arketipo, reagujúcimi na nastupujúci trend velúrových poťahov, ktorý bolo možné pozorovať takisto počas uplynulého ročníka Moddomu. 

 

 

new living center hanak interier koncept showroom toptrendy

 

Pozornosť si rovnako zaslúži inštalácia svietidiel z kolekcie značky Artemide, stretávajúcimi sa s aktuálnym aspektom umeleckého stvárnenia úžitkových predmetov. Ak by sme však mali zhodnotiť celkový dojem zo showroomu, jeho najväčšou devízou je členenie celkovej výstavnej plochy prostredníctvom funkcionalistických úložných systémov Jesse. Ich strohý, racionalistický výraz zharmonizovali dizajnéri skrz výber komôd, konferenčných stolíkov a kresielok na tenkých podnožiach. Na druhej strane showroomu je však možné pozorovať celkom odlišný scenár. Galéria stoličiek naproti tomu žiari výraznými, svetlými odtieňmi, ktoré sa vymykajú z modernej schémy pastelovej zasnenosti je predzvesťou odklonu od meditatívnneho moodu. Ten sa podľa všetkého bude v novej sezóne uberať z hlavného prúdu do úzadia na úkor prenikajúcich zmiešaných odtieňov, medzi ktorými môžeme očakávať kurkumovú žltú, kobaltovú modrú a, možno prekvapivo, bielu. 

 

new living center kaldewei

 

Práve biela sa stala určujúcim farebným motívom pre showroom Hanák Interior Concept. Pravda, možno je ešte stále skoro na to, aby sme sa vrátili k bielym kuchyniam, no pokiaľ je reč o spálni, polárna atmosféra bude pre najbližšie obdobie mimoriadne atraktívnou voľbou. Je to opäť jedna z tendencií, ktoré sa prejavili už počas Moddomu. Tento trend sa k nám bude dostávať predovšetkým z trhov Severnej Európy, zatiaľčo trhy Západnej Európy vnášajú do sterility dávku zemského aspektu nestálosti. Nepravidelné vetvenie v žilách mramorových dosiek, hrubo opracované hrany dubových a orechových pilirerov sa začínajú prejavovať na nepravidelnosti fľakatých ekokoží a zvyšujúcej sa obľube v kresbe semišových povrchov. 

 

 

new living center le chaomat materasso toptrendy

 

Tieto kvality nájdete aj v kúpeľňovom štúdiu s ponukou najnovších obkladov, ktoré zastupuje ProCeram. Rovnako ambivalentný je výber podlahových krytín nachádzajúcich sa v showroome Koratexu. Aby však bolo možné spojiť tieto dva protichodné trendy a nájsť medzi nimi opttimálny pomer, určite by ste mali yhľadať pomoc odborníka. Pretože návšteva tohto dizajn centra vyvoláva potreba odniesť si z každého navštíveného showroom aspoň niečo. Našťastie sa tu nachádza dostatok projektantov, dizajnérov a plannerov. A čo je ešte lepšie, budú len pribúdať. Akokoľvek sa na to budeme dívať, New Living Center je po každej stránke miestom, ktoré si sebavedomo dláždi cestu k srdciam dizajnérov aj milovníkov domového dekoru. A je skvelé, že sa nachádza v dejisku všetkých zásadných veľtrhov u nás. 

 

 .