badw m bratislava design week vystavovatelia 2018 toptrendy sk

Hlavnou témou medzinárodného festivalu súčasného dizajnu Bratislava Design Week je Identita. Tá sa bude skloňovať v kurátoroských výstavách, na medzinárodných konferenciách rozličných side specific inštaláciách, ako aj diskusiách a v sprievodnom programe festivalu.

 

badw expozícia vystavujúci 2018 bratislava design week toptrendy sk

 Foto: BADW

 

Dianie festivalu bude sústredené v barokových priestoroch Zoya Gallery na Ventúrskej 1. Predstavia sa tu hostia festivalu, vybraní dizajnéri aj vizuálni umelci. Jednou z tohtoročných noviniek je vytvorenie Dizajn Distriktu v Starom meste. V tejto umeleckej zóne budú predstavované inštalácie na viacerých rozličných adresách, či už v priestoroch Bless na Medenej ulici, alebo Galérii Medium na Hviezdoslavovom námestí. Všetky časti Dizajn Distriktu bude možné jednoduchšie rozpoznať aj vďaka tomu, že každý návštevník bezplatne obdrží mapu danej zóny.

 

 

badw breatislava design week moderné stoličky curro vystavujúci toptrendy sk

  Foto: BADW

 

Medzi hlavné eventy festivalu patrí Fashion Situácia, ktorá sa uskutoční v prvý deň festivalu, teda 7. júna o 20:00 v priestoroch Kostola klarisiek na Klariskej ulici. Svoju kolekciu predstavia etablovaná česká módna návrhárka Hana Zárubová aj vlaňajšia víťazka kategórie BADW Awards 2017, Terézia Feňovčíková. Na konferenciu BADW Design Lectures, ktorá sa bude konať na lodi Riva na Rázusovom nábreží, sa k témam dizajnu a architektúry vyjadria viacerí zahraniční hostia: pozvanie prijali z Francúzska, Švédska aj Holandska.

 

 

 Všetky časti Dizajn Distriktu bude možné jednoduchšie rozpoznať aj vďaka tomu, že každý návštevník bezplatne obdrží mapu danej zóny.

 

 

 

badw bratislava design week hana zárubová retail prostor showroom praha toptrendy sk

 

 

 

Vo výstavnej edícii BADW Majstri bude pozornosť sústredená na slovenského dizajnéra Petra Lehockého, ktorý patrí k najdôležitejším predstaviteľom svetelného dizajnu a skleného sochárstva na našej domácej scéne. Podujatie potrvá do 11. júna. Viac informácii pre záujemcov, ako aj podrobný popis sprievodného programu festivalu, je k dispozícii na ofociálnej stránke festivalu www.bratislavadesignweek.sk

 

 

badw banner