open air obývačka toptrendy sk m

Ak patríte medzi tých, ktorí s prvými letnými lúčmi otvárajú okná dokorán len za cenu toho, aby vniesli do interiéru viac čerstvého vzduchu, zbystrite pozornosť. V tom článku je totižto niekoľko skvelých tipov na to, ako prepojiť exteriér s interiérom. 

 

Izbu s okolitým priestorom je možné prepojiť buď dispozične alebo opticky. Jedna z týchto možností sľubuje väčší luxus, druhá rýchlejší proces. V tom prvom prípade je pri prepájaní dôležitá orientácia izby, ale takisto čo najmenej nápadné zasklenie otvorov v murive. Ideálnou voľbou je v takomto prípade veľkoplošné zasklenie s čo najviac diskrétnym profilom rámov, ideálne takých, ktoré sú zapustené do muriva. Alternatívou voči fixnému zaskleniu je posuvné otváranie. Tým je možné prispôsobiť funkciu interiéru rozličným poveternostným podmienkam, respektíve nepriaznivému počasiu. 

 

open air obývačka

 

 

Hľadajte paralely

V obidvoch prípadoch, teda aj za použitia fixného zasklenia, aj za použitia posuvných dverí, je dôležité optické prepojenie použitím adekvátneho mobiliáru. Prenášať okamžite celú obývaciu zostavu do záhrady, nie je potrebné. Postačí zosúladiť farebné prevedenie pohovky so záhradným prúteným nábytkom. Interiér kreatívne stvárnite aj prostredníctvom zhodných bytových doplnkov. Napríklad sadou kvetináčov alebo drevených plastík, ľahko dosiahnete dojem kontinuálneho priestoru. Dôležité je vidieť podobnosti medzi tým, čo sa nachádza na záhrade a tým, čo máte v interiéri. Aj pri výbere koberca sa sústreďte na farebný odtieň dlažby. Ak máte okolo domu trávnik, zvážte kúpu koberca s vyšším vlasom.

 

 

open air spálňa 5

 

 

Zapojte technológie

 

Obloha nikdy nebude bezoblačná a slnko aj v tých najletnejších mesiacoch nahradí studená noc či prehánky. Aby ste sa v spánku nezobudili na to, že máte okolo seba kaluž, zariaďte interiér s použitím nenápadných, zato efektívnych riešení. Napríklad koľajnicový systém, ktorý umožní za nepriaznivých podmienok presúvať posteľ naspäť dovnútra. S napojením na diaľkový ovládací systém, či smart home management je koordinácia domácnosti inteligentná a moderná. Okrem postele môžete tiež ovládať posuvné roletové markízy, zatváranie dverových systémov prípadne nastaviť osvetlenie podľa potreby, tak aby korešpondovalo prirodzené osvetlenie s osvetlením v spálni. 

 

 

 

open air kúpeľňa

 

 Imitujte prírodu

 

V prípade, že vám to celková situácia okolia domu dovoľuje, nahraďte klasické okno tým francúzskym.a pristavte k nemu veľkolisté rastliny či tuje, ktoré by reagovali na prostredie záhrady. Aj použitie okruhliakov, vytvorenie fontány či inštalácia zrkadla s odrazom záhrady, dokážu navodiť želaný dojem. S použitím zvlhčovača vzduchu alebo vhodnými rastlinami, napríklad papradím či palmou, bude v kúpeľni neustále cirkulovať čerstvý vzduch. K blízkosti umývadla položte namiesto pohára s kefkami vázu s kvetmi, ideálne tými, ktoré rastú vo vašich záhonoch. 

 

 

open air kúpeľňa 1