trojuholnikovy byt xs hračky kaws knižnica toptrendy sk

Rukopis taiwanského dizajnérskeho dua Ganna spočíva v symbolizme, ktorý vnášajú do jednotlivých návrhov interiérov. V prípade domova Triangle to je podobné. Trojuholník tu symbolizuje vernosť medzi jeho tromi obyvateľmi. A hoci sa hovorí, že v každom mužovi je večné dieťa, asi budete prekvapení. Tento byt totižto obývajú dve ženy a jeden pes. 

 

Ich postavenie v byte nie je hierarchické, ale rovnocenné. A tomu zodpovedá aj riešenie jeho interiéru. Primárnym a určujúcim prvkom bol pohyb členov. Trojuholníkový pôdorys poskytuje širší záber z ktoréhokoľvek kúta v byte. Avšak aj vzhľadom na to, že ide o dvojizbový byt, pristupovali dizajnéri k stvárneniu interéru tak, aby nestratil zo svojej svetlosti a vynikla v ňom každá z jeho zón. 

 

trojuholnikovy byt hračky kaws knižnica toptrendy sk

 

 

Všetky súčasti bytu bolo preto potrebné vizuálne spojiť a zároveň zadefinovať. Kombináciou rozličných foriem nábytku s jednotnou výškou sa im podarilo dosiahnuť kompaktný a harmonický výzor. Nadpojením jedálenského stola na kuchynský ostrov dosiahli optické zväčšenie kuchynskej časti spoločnej miestnosti. V obývacej časti je dominantou čalúnená pohovka v oblých, mäkkých líniach, ktoré zjemňujú všadeprítomný vzor trojuholníkov na tapete. Na mieru robenými úpravami, ako sú zapadnuté úložné priestory v tvare pravouhlého trojuholníka či otvor v sklených dverách, využili maximálne možnosti motívu, ktorý zakomponovali do celej rozlohy bytu. 

 

 

trojuholnikovy byt spálňa siva toptrendy sk

 

 

Rafinovaným umiestnením tapety na steny aj skrine spálne vznikla kontinuita medzi obidvomi obytnými celkami. Oddeľuje ich len sklená stena s dverovým závesom, so zrezanou spodnou stranou. Tá slúži ako otvor pre tunajšieho miláčika, ktorý môže nerušene prechádzať medzi všetkými časťami bytu. 

 

 

trojuholnikovy byt zelena pohovka vitra stolička toptrendy sk

 

 

Najpodstatnejšou sa však v tomto byte stala zbierka vynilových figurín a hračiek, ktoré si so sebou priniesla jedna z majiteliek bytu. Aj s nadrozmernou postavou si však dvojica zo štúdia Ganna pdoarila bravúrne a prispôsobila tomu výber ostatného mobiliára. Výrazné a jasné farby dopĺňajú atypicky riešené operadlá stoličiek. Celý tón hravosti podčiarkli dizajnéri aj tým, že namiesto jednej sady zvolili kusy z ďalších dvoch. 

 

 

 

Text: Ján Krajč 

Foto: Ganna Design