shutterstock 709977454

Zdroj obrázka: diablick / Shutterstock.com

 

Haly, alebo komplexné halové objekty, tvoria dnes už neoddeliteľnú súčasť väčšiny veľkým firiem. Aké typy týchto stavieb je však dnes možné skonštruovať?

 

Firmy, ktorým ich biznis prosperuje, sa vo väčšine prípadov dostanú do bodu, kedy je potrebné jednoducho rozšíriť ich miesto podnikania.

To, môžu urobiť hneď niekoľkými spôsobmi, no čoraz častejším je stavba novej haly či dokonca celých halových objektov.

Dnes už haly nemusia byť len veľké betónové stavby, ale pokojne ich je možné prerobiť na moderné a architektonicky prívetivé administratívne budovy.

Jediné, čo na to potrebujete, je vybrať ten správny typ vašej novej haly.

 

Typy hál

Tými najmodernejšími a zároveň aj najviac používanými typmi sú takzvané montované haly, ktoré sú známe predovšetkým svojou rýchlosťou výstavby.

Populárne sú aj oceľové haly, ktorých konštrukcia tvorí pevná konštrukčná oceľ, a preto sa používajú predovšetkým ako výrobné priestory.

 

Podľa využitia

Ďalším faktorom, podľa ktorého sa rozdeľujú haly, ktoré si dnes môžete postaviť, je ich samotné využitie.

V praxi sa najčastejšie stretnete s týmito halami:

 

  • Priemyselné haly

  • Športové haly

  • Hangár

  • Poľnohospodárske haly

  • Jazdecké haly

 

Kto mi takúto halu dokáže postaviť?

Pokiaľ ste si vyjasnili, aký typ haly pre svoj biznis potrebujete, je dôležité si vybrať aj zhotoviteľa, ktorý vám tento typ stavby dokáže postaviť.

Jednou z týchto firiem, je aj rokmi osvedčená AVG, ktorá sa úzko špecializuje práve na stavbu montovaných či oceľových hál.

Okrem toho však ponúkajú aj výrobu oceľových konštrukcií či realizáciu odvetrávaných fasád.

 

Slová na záver

Montovaná hala je investíciou, ktorá vám však umožní rozšíriť vaše podnikanie, a preto ju rozhodne netreba podceňovať a je vhodné túto tému konzultovať s odborníkmi.