tulivakyDospelý človek strávi v práci značnú časť svojho dňa. S výnimkou niektorých povolaní, sú povolania, pri ktorých sa v práci prevažne sedí a pracuje sa s notebookom. Dlhé sedenie v jednej polohe nevedie len k bolestiam rôznych častí tela, ale zároveň aj k poklesu pracovnej morálky – klesá úroveň produktivity.

Meniť polohu počas práce je veľmi efektívne. Prekrvia sa nohy, osvieži myseľ a vy môžete pracovať s novým zápalom. Zmena v kancelárii môže prísť so sedacími vakmi, ktoré sú ideálne aj na prácu.

Nie je sedací vak len pre deti?

Sedacie vaky sú určené aj pre dospelých. Samozrejme, na trhu sú aj vaky, ktoré sú takpovediac beztvaré, respektívne prispôsobujú sa tvaru vášho tela počas sedenia. Avšak pracovné sedacie vaky už svoj tvar majú určený.

Aké výhody prináša práca na sedacom vaku?

1. Sedí sa vám komfortne

Ak vás pri práci neustále ruší to, že sa vám zle sedí, práca vám nepôjde od ruky. Sedenie na vaku je však viac než pohodlné. Kvalitné vaky sú ušité z príjemných materiálov, ktoré neškriabu a sú mäkké na dotyk.

2. Dokážete zefektívniť svoju prácu

Zefektívnenie prichádza so zmenou. Po niekoľkých hodinách sedenia na stoličke dobre padne vašim nohám, rukám aj chrbtici, že ich dáte do inej polohy. Zmena polohy tela a miesta (dajú sa ľahko presúvať) skutočne spôsobí nový nával energie. Nevýhodou niektorých modelov však je, že si neviete podoprieť hlavu.

Je vhodné mať sedací vak v kancelárii?

Sedacie vaky sa hodia do každej kancelárie. Záleží len na tom, či ich váš vedúci schváli. Dlhodobé výsledky však ukazujú, že zamestnanec vykonáva lepšie svoju prácu, ak sa mu sedí dobre a cíti sa príjemne.

Ako sa starať o sedacie vaky?

Obávate sa, že budú neustále obliate kávou alebo iným nápojom. Našťastie má väčšina modelov snímateľný obal, ktorý stačí oprať v práčke a navliecť naspäť. So sedacími vakmi môže byť aj v kancelárii pohoda!

Zdroj foto: wavebreak3 / Adobestock.com