vianocne pecenie tescoma riad 1Vanilkové rohlíčky, linecké kolieska, medovníčky, orechové paličky či plnené košíčky. Tieto a desiatky iných obľúbených malých a najmä chutných koláčikov si každoročne pripravujeme s obľubou na vianočné sviatky.

Hoci si dnes už si môžeme koláčiky na Vianoce objednať u profesionálov, alebo zakúpiť kdekoľvek v obchodnej sieti, tie pravé domáce a vytvorené vlastnými rukami predsa len chutia o čosi viac. A nemusí ich byť kvantum, stačí zopár chutných kúskov z tých najobľúbenejších druhov.

Príprava na pečenie s predstihom

Času je z roka na rok menej, ale našťastie si mnohé druhy koláčikov vieme pripraviť vopred. A pár dní pred Vianocami ich už môžeme len dozdobiť alebo naplniť chutnou plnkou. Ako vie každá gazdiná, základom pre prípravu akéhokoľvek chutného pokrmu sú kvalitné a čerstvé suroviny. Inak to nie je ani v prípade vianočného pečiva.

 

vianoce pecenie tescoma riad 1

 

Dvomi najhlavnejšími ingredienciami pri tvorbe vianočného pečiva okrem vhodného kuchynského riadu sú trpezlivosť a potešenie. Pečenie môže byť zábavou pre celú rodinu, tak pokojne zapojte aj deti, manžela alebo súrodencov a z predvianočného pečenia si urobte príjemný zážitok.

Vhodné kuchynské vybavenie

Čo by okrem kvalitných surovín nemalo chýbať vo vašej kuchyni? Praktickou aj hygienickou pomôckou je silikónová podložka na cesto. Vytvára perfektný podklad pre prípravu cesta, marcipánu, polevy a je pomocníkom na výrobu nielen vianočného pečiva. Podložka na cesto je vybavená špeciálnou stupnicou, kde sa dá presne namerať a naporciovať potrebná časť cesta.

vianoce pecenie tescoma valcek 1

Pripravené cesto na podložke už stačí len vyvaľkať valčekmi na cesto a vytvárať požadované tvary podľa typu vianočného pečiva. Niekomu je blízky klasický drevený valček, aké používali ešte naše staré mamy. Iní uprednostnia modernejšie valčeky s voľbou a nastavením hrúbky a výšky cesta.

 

vianoce pecenie tescoma valcek 1

 

Potom sa už len stačí presvedčiť, či máte tie správne a pekné vykrajovače na cesto, formičky, tuby, trysky, štetce a ceruzky na zdobenie, vhodné pekáče a misy a škatule na skladovanie pečiva. Ak áno, už stačí len rozohriať rúru a vychutnať si tie najlákavejšie vône roka zhmotnené v kúskoch sladkých pochúťok.

Viac informácií: www.eshop.tescoma.sk