thermia palace ensana hotels piestany kupele budova 8 uvod

 

Hostia tohto slovenského kúpeľného hotela ostávajú v nemom úžase. Kuriózny dezert, očarujúca architektúra a všadeprítomná história si omotá okolo prsta aj vás.

 

thermia palace ensana hotels piestany kupele budova 8

 

Symbolom hotela je páv, posvätný vták gréckej bohyne Héry, ktorý reprezentuje vznešenosť a nesmrteľnosť. Podľa legendy si páv v jame s teplou termálnou vodou a bahnom vyliečil boľavú nohu, čím ľuďom ukázal tamojšiu silu prírody. Dnes sa na tomto mieste týči pompézny kúpeľný Thermia Palace Ensana Health Spa Hotel, klenot secesnej architektúry. Vyberte sa za ním na Kúpeľný ostrov v Piešťanoch.

 

thermia palace ensana hotels piestany kupele budova 7

 

Hostia, ktorí tvorili históriu

Počas prvej svetovej vojny bol v hoteli Thermia Palace počas svojho liečebného pobytu ubytovaný bulharský cár Ferdinand Coburg. Začiatkom februára 1917 za ním do hotela pricestovali rakúsko-uhorský cisár Karol a nemecký cisár Wilhelm II, aby viedli poradu o ďalšom vojnovom postupe. Využili na to priestranný salón Hubertus plný denného svetla, ktorý je v hoteli zachovaný dodnes.

Svetoznámym návštevníkom hotela Thermia Palace bol aj maliar Alfons Mucha. Z vďaky za liečbu poskytnutú jeho dcére Jaroslave daroval kúpeľom svoj originálny obraz s názvom Buď požehnaný, prameň zdravia! Olejomaľba päťuholníkového tvaru bola maľovaná na mieru na tympanón empírovej jedálne hotela – Grand Restaurant.

 

thermia palace ensana hotels piestany kupele bahno 5

 

Liečivá sila prírody

Hlavným dôvodom návštevy kúpeľov je ich liečivá sila, ktorú návštevníci nájdu v kúpeľnom dome pomenovanom na počesť grófky Irmy Erdödyovej. Kúpeľní hostia si v Irma Health Spa môžu vybrať z viac ako 60-tich procedúr: bahenných zábalov, termálnych vaňových kúpeľov, perličkových kúpeľov či masáží.

Bahno aplikované počas procedúr sa približne raz ročne ťaží z rieky Váh a následne počas jedného roka zreje v zrecích bazénoch pod neustálym prúdom termálnej vody. Tento proces zabezpečí jeho obohatenie o minerály a posilnenie liečivej mikroflóry. Bahenné zábaly zmenšujú opuchy v okolí kĺbov, znižujú svalové napätie či posilňujú chrupavky a medzistavcové platničky. Nevšedným zážitkom je bazénový kúpeľ v bahnisku s viac ako 92 metrov kubických liečivého bahna.

 

thermia palace ensana hotels piestany kupele bahno 4

 

V júni 2019 pribudlo k hotelu Thermia Palace moderné wellness centrum s vodným a saunovým svetom i priestrannou veľkou vírivkou. Ani v ňom nie je núdza o zážitky z priestorového prevedenia – vitráže podľa návrhu španielskej dizajnérky Nathalie Rottenburg, átriová studňa s pôvodnými oceľovými konštrukciami či podsvietené jantárové steny váš oddych poznačia vznešenosťou a noblesou.

 

thermia palace ensana hotels piestany kupele bahno 6  thermia palace ensana hotels piestany kupele budova 9 

 

Súčasťou rekonštrukcie wellneses centra bolo aj vybudovanie šesť nových izieb a jedného apartmánu. Farebná paleta použitá pri dekorovaní izieb a použitie odľahčených prvkov typických pre architektonický štýl medzivojnového obdobia vkusne nadväzuje na dominantný secesný štýl hotela a vytvára eklektický mix interiérového dizajnu vhodne zakomponovaného v danom prostredí.

 

thermia palace ensana hotels piestany kupele izba 1

 

Regeneráciu celého vášho tela a mysle v hoteli Thermia Palace navyše podporia gastronomické zážitky. Bez výčitiek sa im oddajte do poslednej chute, ako na dovolenke. Vyvážený koncept kuchyne hotela kladie dôraz na ľahko stráviteľné suroviny s detoxikačným účinkom, ktoré liečivo posilnia váš metabolizmus. Servírované vám budú jedlá, v ktorých sú kľúčové čerstvé suroviny, sezónne ingrediencie a bylinky z miestneho regiónu. Všetky do detailov navrhnuté tak, aby ste z vašej dovolenky odchádzali v dokonalej rovnováhe.

 

thermia palace ensana hotels piestany kupele jedlo 2  thermia palace ensana hotels piestany kupele jedlo 3 

 

Podrobný popis liečebných procedúr a všetko o pobytoch v hoteli Thermia Palace na piešťanskom Kúpeľnom ostrove nájdete na webovej stránke: www.ensanahotels.com/thermia-palace