Pavlova web 2

byvanie markler architekt pavlova

Bývanie, ktoré nie je len nehnuteľnosťou, ale domovom s dušou, je snom každej mladej rodiny. Práve kúpa domu či bytu je pre mnohých najväčšou finančnou investíciou počas života, a preto pri jej výbere by mal človek mať dostatočný komfort, aby si spomedzi širokej ponuky vybral ten ideálny domov pre svoju rodinu.

 

Pavlova web 2

Čo všetko je potrebné zohľadniť pri výbere?

Pre dobrý začiatok je kľúčový správny výber odborníka pre sprevádzanie pri výbere a kúpe. Realitný maklér nie je len obchodník, ale mal by byť aj poradcom, mal by poznať požiadavky klienta, chápať ho a nevnášať vlastné predstavy do výberu niekoho iného. Je ťažké sa odosobniť od vlastných predstáv a najmä v prípade, keď ide zároveň aj o zárobok. Avšak, je to potrebné. Práca makléra by nemala byť len zamestnaním, ale poslaním, nakoľko ovplyvňuje následne úroveň žitia svojho klienta.

 

Mojou inšpiráciou pre pôsobenie v oblasti realít je známy architekt Gaudi. Oslovuje ma svojou veľkoleposťou v nadčasovom vnímaní stavieb, no rovnako ma fascinuje jeho osobnosť a oduševnenie pre realizáciu svojich vnuknutí. Možno poznáte jeho príbeh hľadania financií na stavbu fenomenálnej katedrály Sagrada Familia v Barcelone. Inšpirácie, ktoré mu prichádzali, zhmotňoval vďaka priaznivcom jeho nadšenia. Hoc stavba bola duchovného charakteru, odmietal financie od cirkvi, pretože chcel, aby nebola zaťažená vtedajšími  ideológiami. S ťažkosťami, ktorým mohol podľahnúť, no vo viere vo vyšší účel, naprojektoval stavbu, ktorá má byť v týchto rokoch dokončená. Sila tohto príbehu pre mňa spočíva v tom, že všetko, čo pre svoje stavby urobil, robil s láskou k architektúre a pre druhých. Maklér je, v istom slova zmysle, tiež aj architektom, ktorý navrhuje, vkladá seba do diela a odovzdáva radosť druhým.

 Jednou zo zásad, ktoré by mali byť dodržané na realitnom trhu, je korektnosť v komunikácii s klientom. A teda je to i ďalší faktor, ktorý by mal zohrávať rolu pri výbere nehnuteľnosti. Pre kupujúceho alebo predávajúceho je bohužiaľ ťažké odhadnúť, či našli takéhoto makléra. Prostredníctvom úvodných rozhovorov dajte na svoju intuíciu.

Mojim motívom ako realitnej maklérky je, že „netreba v živote robiť veľké veci, ale malé skutky s veľkou láskou.“ Byť maklérom je viac o životnom štýle než o práci. V mojom prípade nachádzanie nehnuteľností a následne ich predaj či prenájom je možnosťou vlastnej sebarealizácie. Rada nachádzam riešenia v situáciách, kde druhí sú otvorení novým nápadom, a preto sa dá povedať, že

 

"kreativita je moja obľúbená farba."

 

Nielen samotný obchod ale aj všetko, čo mu predchádza, je mojou záľubou. Veľmi rada sa stretávam s ľuďmi, počúvam ich sny o bývaní, a potom hľadám ideálne bývanie, ktoré je šité na mieru. Ako ponúkam nehnuteľnosti? Resp. ako zabezpečím, aby sa nehnuteľnosť predala do správnych rúk? Od vypracovania fotografií, cez možnosť nadštandardných možností, ktoré priaznivo prispievajú k predaju, až po umiestnenie ponuky na našej stránke, sociálnych sieťach a realitných portáloch. Mojou prioritou je pomôcť predajcovi, aby bol spokojný s predajom a kupcovi, aby našiel vysnívaný domov.

 Modern office building with facade of glass

Ak túžite po tom, aby vaše predstavy boli zhmotnené  pri predaji či kúpe, a aby prebehli na profesionálnej úrovni, budem rada súčasťou pri investícii do vášho životného sna.

 

Text: Mgr. Jana Pavlová