rihanna kniha na podstavci xs dizajn toptrendy

 

Len minulý týždeň uviedol Phaidon monografiu speváčky Rihanny s názvom The Rihanna Book. Speváčka, ktorej meno je synonymom multimiliónovej značky, predstavila fanúšikom naozaj luxusný doplnok. Viac ako polmetra vysoká kniha bola vydaná ako jedinečná zbierka záberov a fotografií, ktoré neboli doposiaľ nikde uverejnené. 

 

S myšlienkou monografie sa Rihanna pohrávala už dlhší čas. Magazín Billboard o tom informoval už vlani. Napriek tomu potrebovala speváčka dostatok času, aby si projekt dostatočne premyslela. K spolupráci prizvala dvojicu umelcov z Los Angeles, ktorú si všimla počas niekoľkých návštev galérie The Haas Borthers. Spolu s nimi vytvorila hneď tri limitované edície knihy.

 

rihanna listovacka kniha novinka knizny trh 2019 monografia hudba toptrendy

Okrem toho, že sa medzi sebou tieto edície líšia svojím nákladom, líšia sa aj cenovo. Kým najlacnejšia v prvom náklade stojí "len" 175$, limitovaná edícia, ktorá sa medzičasom vypredala, predstavovala knihu položenú na mramorovom podstavci v hodnote 75 000$. Umelci Niki a Simon Haasovci prezradili, že spoluprácou so speváčkou si splnili dlhodobý osobný aj kariérny sen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Haas Brothers vytvorili ku každej edícii odlišné umelecké dielo. Pri návrhu Fenty x Phaidon podstavca vychádzali dizajnéri z myšlienky ruky pozývajúcej k otvoreniu knihy. "Páčila sa nám myšlienka ruky s jej tetovaním. Pre Rihannu sú kerky mimoriadne osobné a týmto gestom sme to chceli sprostredkovať aj čitateľom," vysvetľuje Simon Haas.

 

 

rihanna l giganticka kniha graficky dizajn umenie toptrendy

Zlatá verzia podstavca z edície Drippy + The Brain zas dodáva knihe štýl haute couture a povyšuje tým celý objekt na významné umelecké dielo. Podľa speváčky je kniha vizuálnou autobiografiou a zobrazuje celý jej život zachytený v rozličných obdobiach. "Po piatich rokoch je to tu," napísala na svoj instagram k príspevku zo siedmeho októbra Rihanna. Krst päťstostranovej knihy prebiehal v ikonickom Guggenheimovom múzeu v New Yorku. Pozvaní hostia mali možnosť prehliadnuť si dvanásť kópií knihy. Pre fanúšikov pripravila Rihanna pozvánku v podobe postu na instagrame @badgalriri, na ktorom pózuje nahá s knihou v rukách. Kniha je našťastie dostatočne veľká na to, aby odhaľovala len speváčkinu tvár a nohy.