darcek uvod s

Blíži sa koniec roka, čas bilancovania v profesionálnej i súkromnej oblasti. Práve v obchodnom styku je dôležité vyhodnotiť doterajšiu komunikáciu s klientmi a partnermi, a poďakovať sa im za prejavenú dôveru a vzájomnú spoluprácu.

 

darcek uvod XL

 

Spolu s prianím toho najlepšieho do ďalšieho roku je vhodné obdarovať svojich obchodných partnerov drobnou pozornosťou. Dar, ktorý pre svojich profesionálnych spolupracovníkov zvolíte, by mal spĺňať niekoľko atribútov. Mal by byť originálny, kvalitný a cenovo primeraný. Jeho darovaním obdarovaného k ničomu nezaväzujete, malo by ísť naozaj o nezištné gesto vďaky za doterajšiu spoluprácu.

 

darceky cokolada

 

Za tradičné dary sa považujú perá, kalendáre, diáre, usb kľúče a iné praktické materiály s logom firmy, ktorá obdarováva. Ak chcete byť originálnejší, nebojte sa pri výbere zaexperimentovať. Kvalitné produkty z oblasti potravín a nápojov nikdy nie sú krokom vedľa. Sú praktické a kupujú sa len pri zvláštnych príležitostiach. Môže ísť o darčekové sady káv a čajov, vín, čokolád, medu, orieškov, džemov a iných špecialít.

 

darceky kozmetika

 

Firmy, ktoré sa chcú odvďačiť svojim výkonným zamestnancom, kľúčovým klientom a obchodným partnerom môžu siahnuť aj po zážitkových kupónoch. Či pôjde o vstup na kultúrne alebo športové podujatie, procedúru vo wellnesse alebo kupón na návštevu zaujímavej reštaurácie je na zvážení darcu.

 

darceky kupon

 

Ideálne je prihliadať aj na zameranie a odbor spoločnosti či firmy, ktorá bude obdarovávať. Dar od konkrétnej firmy by mal korešpondovať s hlavnou myšlienkou jej činnosti, nebyť s ňou v rozpore a poukazovať na jej smerovanie. Bonusom darov je aj to, ak sú ekologické, ručne vyrábané, vyrábané znevýhodnenými osobami alebo chránenými dielňami, s označením pôvodu a v súlade so súčasnými trendmi.

 

dar rucny

 

Myslite na to, že darom chcete vyjadriť svoju vďaku za lojálnosť k firme a vynaložené pracovné úsilie a vyjadriť predpoklad ich ďalšieho úspešného pokračovania.

Text: Petra Adamcová
Foto: Pixabay