Superschopnosti rastlín infografika ShopAlike 1

Rastliny a kvety nie sú iba krásnou ozdobou domácnosti, či darčekom, ktorý poteší pri špeciálnej príležitosti. Mnohé z nich majú preukázaný pozitívny vplyv na našu myseľ a telo. Niektoré z týchto super rastlín máte možno aj Vy doma. Objavte ich superschopnosti!

Superschopnosti rastlín infografika ShopAlike 7

Rastliny a ľudská myseľ

Mnohé rastliny pozitívne vplývajú na ľudskú myseľ už iba svojou vôňou. Patrí k nim napríklad rozmarín, ktorého vôňa preukázateľne pomáha zlepšiť pamäť. S pamäťou Vám však nepomôže levanduľa. Levanduľa má totiž svoju vlastnú superschopnosť, a to navodzovať pocit ospalosti a relaxácie. Existujú rôzne levanduľové pomôcky, ktoré Vám môžu pomôcť zlepšiť kvalitu spánku, ako napríklad voňavé masky, vankúše alebo spreje. Ukazuje sa však, že najprirodzenejšou voľbou je pestovanie levandule v spálni. V boji s nespavosťou a stresom Vám môže pomôcť napríklad vôňa gardénie. A koncentráciu vylepšíte jazmínom.

Ak potrebujete poradiť, ako sa o tieto zelené poklady doma postarať, užitočné tipy nájdete v infografike:

Superschopnosti rastlín infografika ShopAlike 5

Rastliny a naše telo

Druhou skupinou rastlín so superschopnosťami sú tie, ktoré pozitívne vplývajú na ľudské telo. Zlepšujú totiž kvalitu vzduchu a uľahčujú dýchanie. Najlepším spôsobom ako ich teda využiť, je nasťahovať si ich do spálne! Napríklad aloe vera alebo zelenec totiž uvoľňujú kyslík v noci a nie cez deň, a popri tom absorbujú kysličník uhličitý. Sú tiež výbornými pomocníkmi pri odstraňovaní stôp toxínov ako formaldehyd alebo benzén zo vzduchu. Podobné schopnosti majú napríklad aj lopatkovec, brečtan popínavý a palma areca. Zlepšujú kvalitu vzduchu až o 60% a vlhkosť vzduchu zvýšia až o 5%. Bonusom je, že sú mimoriadne nenáročné na starostlivosť.

 

Superschopnosti rastlín infografika ShopAlike 6

 

 

Zdroj infografiky: Shopalike.sk