Internorm drevohlinikove oknaV spoločnosti Internorm sa nemusíte rozhodovať medzi plast-hliníkovými alebo drevo-hliníkovými oknami. Oba materiály môžete bez problémov kombinovať. Hliníkový kryt z vonkajšej strany je vzhľadovo v obidvoch prípadoch rovnaký. Tak sa môžete rozhodnúť, v ktorej miestnosti uprednostníte ktorý materiál.

Zvonku rovnaký vzhľad

Plast-hliníkové okná a drevo-hliníkové okná majú z vonkajšej strany opticky rovnaký hliníkový kryt. Bez problémov sa môžete zvnútra rozhodnúť pre materiál, ktorý sa Vám zdá najvhodnejší. Zvonku nespozorujete žiadny rozdiel a fasáda domu si zachová jednotný vzhľad.

 

Internorm drevohlinikove okna

 

Zvnútra plast alebo drevo

Sami sa rozhodnite, ktorý materiál sa najlepšie hodí príp. ktorý materiál je najvhodnejší k Vášmu interiéru. Pokiaľ uprednostňujete v miestnostiach so zvýšenou vlhkosťou ako kúpeľňa, WC alebo pivnica radšej plast odolný voči vlhkosti, ale v obytných miestnostiach sa nechcete zriecť útulného dreva, tak potom s Internorm oknami to nie je žiadny problém.

Kombinovať môžete napríklad drevo-hliníkové okno HF 510, ktoré vytvára prirodzenosť a bezpečnosť vo Vašom domove a plast-hliníkové okno KF510, s ktorým získate maximálny pocit bezpečia.

Internorm drevo hlinikove okno HF510 HP rez okna

Drevo-hliníkové okno HF 510

HF 510 je obzvlášť štíhle a moderné okno vďaka nízkej výške rámu – veľa skla umožňuje maximálny dopad svetla a zvyšuje komfort bývania. K tomu môžete kombinovať zdvižno-posuvné dvere HS 330 v rovnakom dreve. Úzky rám tohto okna spĺňa najvyššie štandardy dizajnu – puristický, moderný a elegantný.

Odolný a ľahko udržiavateľný vonkajší kryt vyrobený z hliníka je dostupný v rôznych farbách pre maximálnu individualitu. Hliníkový kryt ponúka širokú škálu farieb. Možné sú efekty s haptikou, napríklad imitácia štruktúry dreva, ale aj ďalšie farebné variácie vonkajšieho hliníkového krytu odolného voči poveternostným vplyvom. Vysoká úroveň tepelnej izolácie bez ohľadu na druh dreva a spojenie drevo-termopena-hliník zaisťuje najlepšiu tepelnú izoláciu s nízkou stavebnou hĺbkou.

 

Internorm KF510 plast hliníkové okno 1131x800 2

 

I-tec Core robí tieto okná obzvlášť robustnými a odolnými, čo umožňuje riešenia veľkých okien. Okrem toho, integrované drevené jadro I-tec Core šetrí životné prostredie a zároveň je trvalo udržateľné.

Prémiové pokovenie skla ECLAZ®: Toto izolačné sklo ponúka zvýšenú energetickú účinnosť a špičkovú tepelnú ochranu. Ďalšia výhoda: aj ako trojité izolačné sklo je vysoko priehľadné a robí priestor ešte svetlejším a príjemnejším.

Existuje však aj veľa možností individualizácie pomocou farieb. Od farby hliníkového krytu cez drevo rámu až po okenné kľučky – k dispozícii je veľa možností na splnenie individuálneho sna o bývaní. Pri výbere druhu dreva pre okenný rám veľmi záleží na osobných preferenciách. Okrem smreku a smrekovca vám ponúkame aj druhy dreva ako dub, jaseň alebo orech. Tieto je možné upraviť do rôznych farieb.

Okno HF 510 má nasledovné tepelnoizolačné vlastnosti:

Internorm KF510 plast hliníkové okno screen 2

 

Viac informácií: www.internorm-okna.sk
Foto: Internorm