bocelli dom toskansko rodina 1 uvod

 

Spevák Andrea Bocelli vyrastal v talianskom regióne Toskánsko a táto idylická oblasť krajiny mu natrvalo prirástla k srdcu. Keď pred tromi rokmi hľadal nový dom pre seba, manželku a ich tri deti, rozhodol sa pre Villu Alpenare, v toskánskej oblasti Versilia.

 

bocelli dom toskansko rodina 1

 

Vila ho očarila svojou eleganciou, ale nenáročnosťou zároveň. "Bola to intuícia, môj vnútorný pocit, že to bude príjemný a dostatočne veľký domov, v ktorom budeme môcť spokojne žiť, pracovať, tvoriť hudbu a hostiť priateľov," vyjadril sa Bocelli.

Pred kúpou však spevák požiadal o názor svojho brata, architekta Alberta Bocelliho. Ten veľmi dobre pozná jeho potreby a potreby celej spevákovej rodiny. Odhadol trvanie a náročnosť rekonštrukcie pôvodných priestorov, ich modernizáciu a personalizáciu a kúpu vily rodine svojho brata odporučil.

Samotná rekonštrukcia domu trvala celý rok. Dom je rozdelený na tri samostatné priestory, ktoré zodpovedajú trom úrovniam vily. Na prvom poschodí je obývacia izba a jedáleň, na druhom sa nachádzajú kancelárie, Bocelliho štúdio a miestnosti pre hostí a na najvyššom poschodí sú spálne a ďalšie súkromné priestory. Vila ponúka nádherné výhľady na more aj na svahy Apuánskych Álp. Pri rekonštrukcii sa kládol dôraz na modernizáciu vykurovania, riešenia vodovodne siete a elektrického systému, inštaláciu nových okien a prerobenie všetkých podláh.

 

bocelli dom toskansko rodina 2

bocelli dom toskansko rodina 3

 

Vila Alpemare je hlavným sídlom speváka, keď práve nie je na turné. Preto bolo nanajvýš dôležité vytvoriť tam príjemnú a rodinnú atmosféru. "Som na tento dom veľmi naviazaný. Mám pocit, že sa mi podobá. Väčšiu časť roka cestujem vďaka mojej profesii po celom svete, preto je pre mňa najlepšia dovolenka vždy medzi múrmi môjho domu, kde som obklopený láskou najbližšej rodiny a priateľov. Nie je výnimočné, keď sa naše večierky končia improvizovaným koncertom vo veľkej jedálni," hovorí o živote vo vile Andrea Bocelli.

 

bocelli dom toskansko rodina 4

bocelli dom toskansko rodina 5

 

Hudba a plynutie hudby sa odráža aj v zariadení interiéru. Tvary a dizajn nábytku dal miestnostiam pocit súdržnosti, dodáva interiéru teplo a neprehliadnete tu žiadny detail. Ako sa vyjadril hlavný dizajnér interiéru domu, brat speváka - Alberto Bocelli, "brat i švagriná majú našťastie rovnaké názory na dizajn a zariaďovanie. Sú v dokonalej zhode, pokiaľ ide o krásu, majú totožný druh citlivosti a vnímania priestoru."

 

bocelli dom toskansko rodina 5

bocelli dom toskansko rodina 7

 

Okrem domu sa rozhodli Bocelliovci aj pre kúpu plážového klubu Alpemare, neďaleko ich domu. „Pokúsili sme sa tu vytvoriť podnik, s priestorom pre zábavu a relaxáciu, kde si môžete vychutnať more a obzvlášť rafinovanú kuchyňu,“ hovorí Bocelli. História vládnucej triedy Forte dei Marmi bola hlavným zdrojom inšpirácie pri redizajne, ktorý urobili Alberto Bocelli a umelecký vedúci Alberto Bartalini.

 

bocelli dom toskansko rodina 6  bocelli dom toskansko rodina 9 

 

Táto oblasť sa môže pochváliť tradíciou, ktorá sa datuje do konca devätnásteho storočia, keď mali patricijské vily priamy prístup k moru, a majordómovia pripravili všetko potrebné na osvieženie v mori alebo na večeru pod holým nebom na pláži. Podnik je tak šťastnou fúziou medzi eleganciou a praktickosťou, medzi tradíciou a inováciou. Prázdniny, umenie a príroda - všetko bolo navrhnuté a koncipované tak, aby obnovilo atmosféru prepojenú s týmito tromi prvkami. Dnes už sa dá s istotou povedať, že plážový klub priniesol veľkú pridanú hodnotu pre ľudí, ktorí tu žijú i pre návštevníkov, ktorí do toskánskej oblasti Versilia zavítajú.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Architectural Digest