serena williams dom miami novy moderny 0 uvod

 

Severne od mesta Miami, pár minút jazdy od svojich rodičov a sestry Venus si dala postaviť dom svojich snov uznávaná tenistka Serena Wiliams. Práve minulý rok v júli počas pandémie mala čas presťahovať sa sem so svojou trojročnou dcérou a manželom.

 

serena williams dom miami novy moderny 1

 

Dom leží na pobreží s krásnym výhľadom na oceán. Aby nehnuteľnosť, ktorá na pozemku stála, spĺňala všetky predpoklady a túžby tenistky, musela byť kompletne prerobená. A komu zdôveriť prerábku svojho domu, ak nie milovanej sestre, ktorá je okrem úspešnej tenistky aj majiteľkou a manažérkou dizajnérskej firmy V Starr.

Ako sa Serena vyjadrila, "miešať rodinné vzťahy s podnikaním môže byť riskantné, ale keďže každá z nás pozná tu druhú dokonale, všetko som nechala v rukách sestry. Venusinou prioritou bolo uspokojenie mojich vízií, ktorých bolo v celom návrhu naozaj veľa, prezradím, že orientačný počet mojich požiadaviek bol 180."

 

serena williams dom miami novy moderny 4  serena williams dom miami novy moderny 5 

Drevený jedálenský stôl  a kuchyňa s ďalším priestorom na stolovanie

 

Prestavba domu trvala približne štyri roky. Bolo to práve v čase, keď sa začala Serena stretávať so svojim súčasným manželom Alexisom Ohanianom. Všetky úpravy, práce a miestnosti mala návrhársky pod palcom Serena, avšak zariaďovanie detskej izby ich dcéry si vzal pod seba práve Alexis. Veľká ružová posteľ v tvare hradu so zabudovanou šmykľavkou spolu s veľkolepým lustrom s fúkaného skla sú centrálnymi dizajnovými súčasťami detskej izby. Súkromie svojej princeznej si ale rodičia chránia, tak fotografie jej izby nezverejnili.

 

serena williams dom miami novy moderny 9

 

Všetky ostatné miestnosti sú riešené veľmi minimalisticky, moderne a zdržanlivo. Spojenie elegantných, čistých línií a špičkových prvkov s teplými farebnými tónmi a kvalitnými materiálmi, ktoré dopĺňajú uvoľnenú atmosféru celého domu, vyústili do súdržného vizuálneho príbehu stelesňujúceho novo vyvinutú dizajnovú estetiku. Inšpiráciu okrem iného Serena brala z hotelov po celom svete, v ktorých bola za celú éru svojho tenisového cestovania ubytovaná.

 

serena williams dom miami novy moderny 2

Miestnosť venovaná víťazným trofejám tenistky 

 

Na žiadosť Sereny tím V Starr prišiel s "out-of-the-box" dizajnovým riešením na premenu niekdajšieho foyeru v klasickom floridskom štýle a formálnej obývacej izby do neštandardného farebného umeleckého priestoru s výstrednými umeleckými kúskami. "Keď vojdete do nášho domu a obývacej izby, je to ako vojsť do umeleckej galérie, ide o moju najobľúbenejšiu časť domu," hovorí Serena. Benefitom priestoru je, že je nielen potešením z umenia, ktoré môžete vnímať, ale aj skutočne praktickým priestorom na život.

 

serena williams dom miami novy moderny 8

Obývacia izba evokuje svojim zariadením galériu 

 

Tento vstup spolu s obývacou izbou udávajú celkový trend ďalšiemu zariadeniu domu. Vchod sa rozvíja do vzdušného otvoreného pôdorysu zaliateho slnečným svetlom. To môže dnu prenikať prostredníctvom vysokých okien.

Dom disponuje posilňovňou so saunou, bazénom, obrovskou terasou s vonkajšími i vnútornými priestormi, vínnou pivnicou, súkromnou miestnosťou s tenisovými trofejami Sereny, šatňami, karaoke miestnosťou a v neposlednom rade pre celú rodinu dôležitým priestorom - kuchyňou. Tá je vybavená najmodernejšími spotrebičmi a celý jej koncept bol konzultovaný a doladený návrhmi osobného kuchára, ktorý sa stará o jedálniček rodiny v čase, keď je tenistka zaneprázdnená alebo na cestách.

 

serena williams dom miami novy moderny 6  serena williams dom miami novy moderny 3 

Terasa s vonkajšími i vnútornými priestormi a Karaoke miestnosť

 

Jediná vec, ktorú by ste možno práve v dome Sereny Williams očakávali, je tenisový kurt. Ale nenájdete ho. "Je pre mňa dôležité oddeliť domov od práce," vysvetľuje Serena, "milujem byť doma. Keď ste profesionálny tenista, potrebujete odpočinok. Pre mňa je ideálne, keď môžem len pokojne sedieť, nič nerobiť a venovať sa rodine."

Pripravila: Petra Adamcová
Zdroj informácií a foto: Architectural Digest